Hlavní navigace

Nová nekalá praktika webhosterů!

7. 3. 2007 20:46 (aktualizováno) k800

Bojů webhostingových firem o zákazníky si jistě všiml každý, kdo hledal zázemí pro své stránky, soubory či cokoliv jiného kde je nutno mít server umístěný co nejblíže k páteřní síti. (nejlepe přímo na ní, že?)

Zaručených rad a tipů v různých diskuzí se již není radno řídit tak jako dříve. „Téměř každá dravější webhostingová společnost“ má člověka, který aspoň část své pracovní doby tráví „anonymním“ komentováním a zviditelnováním své firmy (nebo zaměstnavatele). Pravděpodobně to nemůže dělat kdekdo, ale jen opravdu, ale opravdu loajální člověk. Nejlépe sám pan majitel nebo prostě někdo z rodiny. Diskuze na JPW by mohla vyprávět… Tam museli zrušit u hostingové sekce přidávání anonymních příspěvků a moderátoři měli oči na štopkách o něco více než v jiných zákoutích v dnes již legendární diskuzi JPW.

Slovo banan (název hostingové společnosti, která se proslavila spamováním komentářů apod. viz google) tam pro již neudržitelnou situaci museli komplet zablokovat a odnesla to i zcela nevinná spojení!

Ale nová doba si zasluhuje nové zbraně. Banan.cz vytáhl do boje s novou taktikou. Pokud odkazujete na stránku hostovanou na bananu a jste dostatečně autoritativní (?) tak banan zobrazí chybovou stránku takovým způsobem, že nevypíše požadované URL, ale referrer (odkazující stránku), takže to vyzní jako by u nich hostovala. Což má za následek průdké zvýšení prestiže.

óó jakpsatweb hostuje na bananu, ty brďo, tak já tam půjdu taky!!!

nebo

óó lupa.cz hostuje na bananu jo? Tož on tén banan zas tak špatný asi nebude to budou asi jen plky závistivců a klučíků…


Lupa hostuje na Bananu

Hostujete na banánu?

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).