Hlavní navigace

I´mInLikeWithYou.com, aneb vyhrajte svou lásku v aukci

14. 7. 2007 21:31 David Antoš

Zmínka o I´m In Like With You mi zpočátku jen proletěla bez většího povšimnutí RSS čtečkou. Divné jméno, seznamka ⇒ zase zbytečný projekt, který nikdy nezíská uživatele. Že byl tento rychlý závěr mylný mě o něco později přesvědčil tvůrce I´m In Like With You v pořadu Jasona Calacanise. Jelikož však vstup do této služby je vázán výhradně na pozvánky a já byl příliš líný žebrat na diskusních fórech, dostal jsem se dovnitř až tento týden.

A můj dojem z celé služby se ještě zlepšil. I´m In Like With You je první internetová seznamka, kterou bych s důvěrou využil, chtěl-li bych se seznámit. Jednoduše věřím, že její princip je natolik chytrý, že to prostě bude fungovat. Jakkoliv můžete online seznamování nevěřit, jsem si jist, že I´m In Like With You vám může pomoci najít protějšek přiměřený vaší hodnotě na trhu.

I´m In Like With You oproti jiným seznamkám dělá jednu podstatnou věc – limituje počet inzerátů, na které můžete odpovědět, aukčním systémem. Do vypršení limitu o svou vyvolenou přihazujete a ona si pak vybere z pěti nejvýše postavených pouze jednoho, s kým je pak zkontaktována. Mimo tento postup neexistuje jiný způsob, jak někoho oslovit.

Do aukce sázíte body, které získáváte za vyplnění profilu, odpovězení otázek apod., nikdy se nekupují! Jejich efekt je jasný – když se můžete ucházet jen o někoho, pečlivě si jej vybere, zvážíte své možnosti a neobtěžujete nikoho, na koho prostě nemáte. Přesně tak, jak to funguje při seznamování klasickými cestami. Hezké holky tak nejsou obtěžovány tunou odpovědí, mohou online seznamku s důvěrou využít a všechny kvalitativní kategorie lidí jsou v zásadě adekvátně uspokojeny.

I´m In Like With You má jistě i své mouchy, profily se mi například zdají chudé na informace a problémem jistě budou i falešné profily, protože verifikace je jednoduše obtížně možná. Na to, že je však dílem velmi mladého studenta má nejen jednu zajímavou myšlenku, ale je také nádherně nadesignovaná, vše je neskutečně prosté, příjemné na ovládání, takové přirozené. Žádná 2.0 klišé, jednoduše jen skvělá služba perfektně řešící úkol, který si dala.

A jen na okraj – zajímalo by mě, kdy se u nás objeví někdo, komu se nápad I´m In Like With You podaří okopírovat pro české uživatele. Ovšem třeba na lokální Twitter asi čekáme nejdéle z celé Evropy, třeba v Polsku jich soupeří snad hned pět najednou. A myslím, že by vůbec nevadilo, kdybychom se jej nedočkali vůbec, pokud by místo toho vznikaly originální projekty. Jenže rozhlédněte se okolo sebe – je nějaká česká služba, které byste s klidem vypustili do světa? Pro mě to jsou pouze AllPeers, Darkelf a eStránky.

P.S.: Mám dvě pozvánky, které bych rád dal dvěma prvním prokazatelným slečnám, které si o ně řeknou. Zajímalo by mě, jestli se najde aspoň jediná.

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).