Hlavní navigace

Názor ke článku Google Gears - online aplikace offline od Roman Kubálek - Google Apps a pod... Nemám proti tomu nic! Neposuzuji...

  • 21. 2. 2009 1:05

    Roman Kubálek (neregistrovaný)

    Google Apps a pod...

    Nemám proti tomu nic! Neposuzuji MS vs OpenSource! Naopak podobné projekty vítám. Ale teď trochu praxe (firemní).
    Odpovězte si na následující otázky, a myslete si, že za to třeba odpovídáte:
    1/ Svěřil(a) by jste firemní komunikaci (řekněme firma 500 lidí) do rukou subjektu, který to může (i když je to nepravděpodobné, ale záruky tu nejsou žádné!) přes noc vypnout a zavrhnout?
    2/ Svěřil(a) by jste citlivá data (a ta dnes ve vnitropodnikové poště ROZHODNĚ jsou) do rukou "cizího" subjektu? Který navíc neovládáte a těžko se s ním budete třeba i soudit?
    3/ INTERNET (konektivita) může mít výpadek (ano, malá pravděpodobnost, ale setkal se s tím každý!), INTRANET jede dál! Pokud je firma "jedna kancelář", není to takový problém (Pepa s Frantou se v té jedné místnosti asi domluví), ale u firmy větší to již problém bude! Ale i Pepa s Frantou mohou mít citlivé informace co nemají opustit firmu!
    4/ Řekněte !například! řediteli velké automobilky, že jeho mail s tajnými fotkami nového modelu auta se válí "kdesi" na serveru úplně cizí společnosti a Vaši trvanlivost v minutách spočítáte na prstech jedné ruky!

    Tedy WEB-APPS ano, ale ne všude a za každých podmínek...

    Přeji pevné zdraví!

    Roman Kubálek

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).