Hlavní navigace

Názor ke článku Zapomeňte na 800×600 od internet - Článek má trochu bulvární titulek aby přilákal diskusi,...

  • 11. 5. 2007 11:31

    internet (neregistrovaný)

    Článek má trochu bulvární titulek aby přilákal diskusi, ale přečtete si jej pořádně a pak teprve reagujte

    a) "když už se zabýváte tím, jestli je váš web zobrazitelný správně na minoritních prohlížečích, na minoritních OS a na minoritních rozlišeních - zkuste si jej schválně zobrazit a používat i na rozlišeních, která používají vaši návštěvnících majoritně"
    b) "Krom toho vysoké rozlišení neznamená že mají lidé otevřený prohlížeč přes celou obrazovku - typicky uživatelé větších obrazovek mají prohlížeč jen v malém okně nebo mají alespoň permanentně otevřenou boční lištu"
    c) "stránka by měla být zobrazitelná bez horizontálního posouvání co největšímu počtu lidí"

    Prostě vaše protiargumenty jsou zmíněny i ve článku. Ten společenský apel je, abyste to prostě vyzkoušeli i na vyšších rozlišeních, protože možná zjistíte, že ta vaše nudle a nebo naopak text s tři sta znaky na řádku, jsou zcela nečitelné.

    Podle mého názoru nejlepší způsob jsem popsal - při rozlišení 800×600 je čitelný obsah a hlavní navigace, při 1024 je stránka zobrazitelná celá i včetně reklam a podobně, při 1280 už třeba vynikne nějaké pozadí.

    A hlavně - když by 10 % lidí mělo 640×480 nebo třeba 320×200, tak byste optimalizovali stránky pro ně, ale ne pro těch 90 % lidí? Prostě že je někdo omezený neznamená, že bude omezovat ostatní.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).