Hlavní navigace

Drby a strejda Google

21. 9. 2007 18:39 (aktualizováno) tester

Náhodou jsem se dozvěděl, že head(IT)hunteři začali lovit ve vodách českých vývojových center a hledají špičkové programátory pro google. Před dvěma roky jsem ukončil slibnou kariéru v J2EE a začal se věnovat „výzkumu“, ale tento drb mě zaujal. To víte věda nevynáší, tak občas pokukuji po pracovních nabídkách různých firem.

Už mi začíná být divné, proč se sem tolik firem žene. Pokud opravdu dobře nezaplatíte, tak mám pocit, že dobrého programátora, project managera apod. jen tak nenajdete. Takže z pohledu firem je zde poněkud těsno. Takže proč Google, proč do čech? No a co třeba anomálie seznam.cz? Možná to je jeden z důvodů. Když v naší pidi-republice nemají navrch, tak možná na tom něco bude.

A teď malá odbočka. Kromě jiného mám zkušenosti s eshopem, SEO a odbornými rešeršemi na webu:). Tak znám google a seznam jak ze strany uživatele, tak ze strany majitele eshopu. Článek Seznam dokončuje testování nového indexovacího robota mě sice potěšil, protože když sleduji dobu zaindexování v google a v seznamu, tak je to skutečně žalostné. Google indexuje do dvou dnů a seznam tak kolem osmi, devíti. Třeba se stane seznam lepší konkurencí pro google a google to tuší a chce proti němu bojovat přímo na území protihráče.

Teď ještě malý experiment. Dole v článku připíši den, kdy se tento článek a především slovo kviiiirukl objeví na seznamu, google a yahoo ;). Takže teď jump.. a zpátky k vývojářům v google.

Nejpíš vznikne klasické škatulata hýbejte se. A bude opět pár nových míst, nové platy, pár managorů bude na infarkt, ale jinak nic. Pssst, to nikde neříkejte, ale před 14 dny jsem ve slabé chvilce říkal, že bych šel dělat do google a týden na to slyším, že zde otevírá vývojové centrum. Ale stejně už se těším, až mě někdo obviní, že je to PR od google. Vždyť to jsou přeci jen drby, vlastně mi vůbec nemusíte věřit.

experiment kviiiirukl:
1. Místo – Google: 18.9 – 18:38 (2 hod. po zveřejnění)
Seznam: 20.9 (pouze ve světě, doma ještě ne)
2. Místo – Yahoo: 21.9

dodatek: Rozhodně toto není žádné statistické měření a třeba zase tady zvítězil seznam: http://tomas.krau­se.cz/zapisky/ce­kani-na-robota/ . Podle logu na jednom e-shopu vím, že google neustále průběžně olizuje, zatímco seznam jednou za čas (u mě kolem 5 dní) projede třeba 80 stránek. Takže nahoře uvedené výsledky jsou čistě náhodné a seznamu jsme se netrefili do periody:). Google naopak projíždí pravidelně svůj google reader, kde jsou odkazy na články z lupy, takže jeho systematický přístup v tomto případě jasně vítězí. Zajímavější měření je spíše doba, za jak dlouho se odkaz objeví ve vyhledávači od návštěvy robota.

Jaké dva seriály mě inspirovaly?

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).