Hlavní navigace

Názor ke článku Jak zjistit že někdo ukradl vaše data od internet - jojo, tohle je opravdu skvělý způsob, dá se...

  • 25. 7. 2008 20:44

    internet (neregistrovaný)

    jojo, tohle je opravdu skvělý způsob, dá se to snadno dělat i s telefony, když si zařídíte třeba na http://www.sipy.cz či jiné VoIP službě telefonní číslo, za které pak nic neplatíte a prostě když se vám na to zavolá tak víte nejenom mail, ale i telefon (a máte-li známé, tak do snačí na dost slušnou identifikaci).
    Kromě toho se dá ještě jeden fígl - tyhle fiktivní zákazníci jsou generovaní různě pro různé lidi - takže pak máte zcela jasnou identifikaci zloděje, i když se pak ozve někdo jiný.
    Poslední problém tak zůstává, když je zloděj správce sítě a programátor téhle aplikace - to se zabezpečuje těžko (musí být někdo další kdo to umí zabezpečit, ale opět tak aby on sám nebyl tím potenciálním zlodějem ...)

    P.S.: svého času jsem měl ve své internetové aplikaci taky takovéhle vymyšlené duše, které se objevily když někdo použil takové ty běžné pokusy o nabourání se do systému. Jednak jsem chtěl zjistit když někdo zaútočí, jednak jsem chtěl útočníkovi dát pocit, že dosáhl cíle, takže by nehledal další chyby (jakože určitě vždy nějaká existuje). Ale nějak to nikdo nezneužíval, tak jsem se na to pak vykašlal.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).