Hlavní navigace

Názor ke článku Bursika na hrad! od Martin V - Klause nemusim, ale pridavam se k nazoru Herona. Jak...

  • 10. 2. 2008 23:46

    Martin V (neregistrovaný)

    Klause nemusim, ale pridavam se k nazoru Herona.
    Jak by mel Klaus mluvit s Putinem a jak s Bushem a jak se Sarkozym?
    Vzhledem k problematice a provázanosti klimatu nevíme, jestli nezafunguje v rámci boje za "dobrou" věc efekt motýlího křídla. Je schopen nejaky bojovnik za lepsi planetu rici, ze jim navrhovane zmeny nepovedou k jeste vetsi katastrofe? Příkladů neuváženého poroučení počasí máme dost a jejich napravování (pokud je vůbec možné) stojí více peněz než kdyby se nechal "vyhnít" původní stav. Zatím si planeta poradila i s dopady obrovských meteoritů a poměrně spolehlivě si to řítí vesmírem asi 4,5 miliardy let. Takže do jejího přežití vkládám velké naděje a myslím že naše jepičí působení asi ani nepocítí a rychle se vzpamatuje.
    Takový malý příklad: stále se hovoří o potřebě zachraňovat deštné pralesy. Bylo pozorováním zjištěno, že do vystěhovaného města se africký prales vrátí za asi +- 20 let a za 50 let nepoznáte, že tam nějaké město stálo. Pro příklad se podívejte na fotky z měst vystěhovaných po výbuchu Černobylu a to je poměrně umírněný les středního pásma a ne dravý prales.
    Nechci zlehčovat ekologické chování, ale ty spasitelské výkřiky jsou hlavně o penězích a přiživované pár "zoufalci" co tomu opravdu věří, že lze asi 150 let přesného pozorování teploty a pak přibližné určení teploty z různých vrtů do ledovců a země aproximovat křivku do budoucnosti.

    Pochopení/nepocho­pení Klause nemohu posoudit, nikdy jsem sním nehovoril a v mediich si každý píše co se mu hodí do krámu a často je to i dost vytržené z kontextu celé rozpravy. Když si občas přečtu o události kde jsem byl nebo o které něco vím, tak si říkám že sem byl asi úplně jinde :-D

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).