Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor ke článku Konečně použitelné záložkování.

  • 18. 10. 2006 22:49

    jilm (neregistrovaný)

    [1] Přesně tak, "pouhé" záložky. Služba, která jasně ví, co chce poskytovat a téměř perfektně to naplňuje. I za tu cenu, že je jenom "web 1.0" a nemůže se prezentovat grafíky a šipečkami ukazujícím onu nadhodnotu komunity, sdílení, sounáležitost, kolektivní prospěch atd.

    Mimochodem ono to del.icio.us ani Jagg také není moc dobré na hledání. Google to nenahrazuje a z druhé strany tu je Digg. Totiž del.icio.us ví o stránkách pouze dvě věci. Kolik lidí je má v záložkách a jaké k nim přiřadilo štítky. Google má algoritmy daleko komplikovanější a je klidně možné, že informace z Google Bookmarks jednou začne používat také - ale jako doplněk. Proto ať hledám cokoliv, je klasické vyhledávání relevantnější než prohledávání cizích záložek. A ve specifickém případě aktuálních zpráv je zase skvělý Digg či i Google News.

    Záložky = záložky. Stavět dnes komunitu okolo všeho je absurdní. Za chvíli se tu určitě objeví komunitní web 2.0 kalkulačka, která sice bude nabízet výsledky podle hlasování komunity, ale zase na ni budeme moci sdílet své příklady.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).