Hlavní navigace

Dvorek.eu: další evropská ostuda za evropské peníze...

3. 2. 2007 10:40 (aktualizováno) Janek Wagner

Deset článků čtyř autorů za čtyři měsíce provozu. Skvělý výsledek Aničky, Ondry, Petra a Mikuláše. Udělat to mé děti, tak jich dostanou nepočítaně…

Na Generation Europe Česká republika si můžete o této webové sr(píp)ce přečist:

Dvorek.eu podporuje mladé lidi k tomu, aby vyjádřili svůj názor na aktuální problémy. Dává jim možnost veřejně prezentovat své názory, a tím je vede k jasné a argumentované formulaci svých názorů. Dvorek podporuje lokální iniciativy vedoucí k identifikaci a řešení místních problémů. Něčeho, s čím mohou něco udělat.

Dvorek.eu je internetový portál, na jehož vzniku se podílely tři neziskové organizace. Generation Europe, Centrum pro Komunitní Práci (organizace zabývající se podporou zapojování místních komunit do rozhodovacích procesů na místní i celostátní úrovni) a o.s. Egredior (zkušenostní učení, zážitková pedagogika). Cílem portálu, který byl spuštěn v říjnu 2006, je podpořit vznik virtuální komunity studentů a jejich učitelů, kterým není lhostejný svět, ve kterém žijí. Portál je postaven jako profesionální internetový časopis zabývající se děním v Evropě a všech jejích zákoutí a dvorků. Studenti, v roli novinářů publikují články o místních problémech, jejich řešeních a zajímavostech. Role učitelů ZŠ a SŠ pak spočívá v motivaci studentů (metodika vytvořená o.s. Egredior), jejich metodickém vedení při psaní článků a v zapojování těchto aktivit přímo do výuky.

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).