Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor ke článku IDN neprošlo ani letos, bohudík.

  • 28. 11. 2008 16:57

    noname (neregistrovaný)

    [11] filipe problém je, že jakmile se jednou něco takového zavede, tak už to nikdo nevezme zpět. A když se ukáže, že je to píčovina největšího řádu, která prakticky všechny sere a jen se na ní kapsuje CZ NIC a spekulanti, tak s tím už nic neuděláte, protože už vidím ty žaloby na úhradu investic do tvorby řešení na zrušených doménách. A právě od toho je odborná komunita, která oblasti rozumí a dokáže si představit takovéto konsekvence, aby těmto píčovinám zabrání ještě předtím než vzniknou.
    Naštěstí technické základy internetu (a ostatně i třeba moderní společnosti) nejsou o tom, dát lidem každou kravinu co chtějí, ale vymyslet řešení, které zaručí bezkonfliktní (internetový) život.
    Nikdo tu netvrdí, že IDN nemůže mít nějaké malý smysluplný význam, to co tady všichni ostatní tvrdí je to, že nevýhody důsledků zdaleka převáží možné výhody. A ty komplikace tu byly zcela jasně řečeny a nemají jiné řešení, než do toho prostě nejít a nebo to udělat jen jako dobrovolnou možnost pro vlastníky bezhackovych variant.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).