Hlavní navigace

Kdy přijde Micronokia ?

16. 5. 2011 21:12 (aktualizováno) Vit Konarik

Poté co byli na MWC všichni šokování oznámením spolupráce Microsoft+Nokia, se začínají internetem šířit zvěsti o možné akvizici části Nokie Microsoftem. Tato zpráva se objevila na twitteru známého šéfredaktoru serveru Mobile-review.com „Eldara Murtazina“, který napsal:

„Dohoda Microsoftu a Nokie by mohla být uzavřena v roce 2011. Microsoft chce koupit mobilní divizi Nokie. Žádné info o ceně/podmín­kách/datech.“ 

Můžeme se zamyslet, co Microsoftu a Nokii taková akvizice přinese a co tím sledují, pokud se oprostíme od myšlenky zda jde o kachnu…

Podívám-li se na to s jakéhokoliv úhlu, tak mě vychází že MS a Nokii pomalu, ale jistě ujíždí vlak na mobilním trhu. Testují parní lokomotivy, tam kde mají jiní „Pendolíno“. O tomto faktu svědčí mimo jiné, ještě stále mokrá akvizice firmy Skype za neskutečně přemrštěnou cenu. 
Microsoft se tak snaží využít na své platformě popularity jiných, což není nic nového a v podstatě je na tom postaven celý Android.

Bude akvizice HW Nokie v podobě smartphonu, dalším popularity bodíkem do platformy WP7? Co by to Nokii přineslo do budoucna slávu, osamění či zapomnění? To jsou otázky na které si netroufám odpovědět a až čas ukáže co oběma firmám tyto potencionální dohody a akvizice přinesou.

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).