Hlavní navigace

problémy linkovacích webů

9. 2. 2008 13:47 (aktualizováno) david

Problém linkovacích webů je v tom, že vznikla řada služeb, která poškodila jméno podobným službám. Účelem linkovacího webu má být přínos zdrojů na zajímavé články. Pokud ale na Linkuj.cz byl svého času každý druhý link na reklamu, video, či spam, tak užitná hodnota klesla.

Každý, kdo chce začít nějak vydělávat, si říká, založím si linkovací web, ale musí si také říci, jaké může mít tento web návštěvnosti. Největší Linkuj.cz má 4000 UV/den (a jde dolů), což je na uživení proklatě málo.


Pokud by na tomto webu měl vydělat, tak by se musel každý den věnovat nejméně 4 hodiny administraci linku, mazat reklamy a především vkládat zajímavé linky. Nevěřte tomu, že to za vás udělají jiní lidé (dokud nebudete jasná špička v link webech).

Podnikám na internetu, provozuji www.ubytovani.cz a několik dalších webů. Z toho důvodu trávím velkou část dne na internetu.
Dlouhou dobu hledám pořádný linkovací web, Linkuj mě zklamalo a kde najdu pohromadě rozumný zdroj linků na české články? Chodím na pooh, ilblog, marigold, lupu a pár zdrojů, ale tím to končí. Dávno jsem chtěl na jednom místě mít všechny tyto zdroje plus hodnocení lidí, přehled aktuálních článků od mých top autorů.
Když jsem si po dokončení www.mp3stahuj.cz našel chvíli (přes zimu necestuji a nefotím, tak je čas), koupil jsem Zalinkuj a Topčlánky, abych dvě známější služby sloučil a vytvořil jednu kvalitní službu.

Začal jsem od základu a na webu je velký výběr rubrik, ale přitom jich je přiměřený počet, je omezení počtu přidání článků za den z IP, proti spamerům praktikujeme banování. Byla upravena grafika, aby nadpisy bylo snadnější číst. V grafice chystám řadu změn do budoucna, ale nyní je důležitý obsah a struktura.

A můj obchodní model? Topčlánky nedělám pro zisk (příjem mám z ubytovani.cz, a to takový, že mohu mít tým zaměstnanců na jiné projekty, které nemusí vydělat ani korunu), nebudou tam otravné reklamy a nemám žádne vize, jak mi tam bude chodit 10 000 lidi za den.
Web dělám pro radost a pro lidi, tak jako www.hanulka.cz, kde kromě odkazu na HP nejsou žádné reklamy a přitom web zlepšuji 6 let jen tak pro radost lidem a má návštěvnosti mezi 3–20 000 UV/den – záleží na svátcích.

Na co si ale u Topčlánků dohlédnu je kvalita linku. Na začátku jsem promazal všechen balast (2 noci bez spánku) a zajistil jsem šikovného admina, který vkládá články plus já a přidávají se lidé, kteří si vsimli kvalitního webu bez reklam a s jen kvalitníma linkama.
Tímto se omlouvám všem, kdo umístí link a smažeme ho, snažíme se to z počátku hodně třídit.
Projde jakýkoliv link, co není na reklamu, nebo je na HP webu, případně to nejsou 3 řádky textu. Každý zajímavý článek, od kohokoliv a bude nad rozumných 10 řádků a bude mít přínos, rádi umístíme.

Naprosto souhlasím s tím, jak píše pan Dočekal na www.pooh.cz, že na linkovacích webech schází napojení na sociální sítě a blogovací systémy. Já tato rozšíření chystám, ale Topčlánky provozuji od začátku ledna a vývoj bude trvat. Nyní řešíme kvalitní obsah, strukturu a změnu grafiky.

Co se týká počtu hodnocení u linků, tak malý počet hodnocení neznamená to, že jsou články málo čtené. Denně chodí již od začátku 800 UV/den, což podle mě není málo. Že jich dá bod jen 1% je jejich volba a nemá vliv na kvalitu článku. Tu hlídáme již při vkládání a editacích. Takže velice zajimavý zdroj může mít třeba jen 12 hlasů, ale bude pro velkou část uživatelů špičkový. Nedejme jen na pořekadlo: není všechno zlato, co se blýská.

Pokud Vam tento článek přijde jako PR a nebo reklama, tak se mrkněte do adresního řádku blog.lupa.cz – zde si každý píše, co se mu zlíbí :o)

Teď vážně, budu rád za každý zajímavý podnět ke zlepšení Topčlánků, případně dalších mých webů. Kritiku vitám, posune člověka dále. Jen u Topclanky.cz myslete na to, že je dělám jen měsíc… a tudíž jsou ve vývoji.

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).