Hlavní navigace

Hacker odhalil Čunkovy podvody!

26. 6. 2008 21:57 (aktualizováno) tester

Dlouho jsem přemýšlel jak tento článek nazvat a nakonec trošku provokativně jsem zvolil název, podle toho co jsem chtěl napsat na adresu všech hackerů (crackerů). Proč někdy nezkusí některý z těch, co se radují nad tím, jakou špatnost zase té velké firmě provedly s jejich stránkami, nebo na jejich webu, proč nezkusí udělat něco co by společnost ocenila. Nějaký šikovný hacker – Robin Hood skrytý v netwoodu by mohl přeci někdy dohlédnout tam, kam jiní nevidí a titulky novin by mohli potom vypadat jako název tohoto příspěvku.

Třeba je ale vše, co jsem kdy četl o geniálních znalcích sítí, kteří snadno díky svým kombinačním schopnostem, proniknou skrz každou ochranu, pouze moje skreslená představa. Nebo ten spyware co je pomalu na každém třetím počítači ovládá pár expertů CIA a naší mladí borci a borkyně (zná někdo hackerku?) už dávnou nedovedou co dovedli dříve. Je pravda, že podle poslední volební kampaně mám pocit, že čeští hackeři se združují v organizaci mladí konzervativci a poslušně slouží ODS a svému vůdci na L., který zde buduje pod záštitou EU nového velkého bratra na síti. Někde jsem četl, že nejsem jediný, kdo v době voleb vyzkoušel backtracing na spleti odkazů souvisejících s volbami. To jen až budu obviněn, že si vymýšlím, tak většina google bomb a podobných byla ve stejných farmách odkazů jako mladí konzervativci a dokonce některé hacknuté stránky tam přímo vedly.

Ale zpátky k mladým průzkumníkům webových technologií a pc technologií. Určitě je jednoduší sql injection, nebo podobné popsané techniky, než jít někdy do hloubky a zkusit rozklíčovat zajímavější problém, než jen chybu administrátora, nebo programátora. Rozhodně nechci hackery nějak démonizovat a je mi jasné, že některé věci prolomit není možné. Co si myslíte vy? Přáli by jste si také, najít v novinách nadpis např. „hacker rozkryl korupční skandál“?

Váš názor na hackery?

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).