Hlavní navigace

Bude ještě někdy fungovat DMOZ?

9. 1. 2007 14:52 (aktualizováno) online

Otevřený katalog www stránek DMOZ již přes měsíc neumožňuje přidávání ani opravování odkazů. Když si zobrazíte kteroukoliv jeho kategorii a zvolíte odkaz suggest URL nebo update listing, dozvíte se že je Service Temporarily Unavailable (služba dočasně nedostupná). Stejně tak nelze žádat o editorství vámi zvolené kategorie.

Služba je ale dočasně nedostupná poněkud déle, než by se u projektu takového rozsahu dalo očekávat. Nevím sice, kdy přesně DMOZ přestal fungovat, ale je to určitě déle, než měsíc.

Na stránkách české verze DMOZ.cz se dozvíme, že „Katalog DMOZ.org postihl rozsáhlejší výpadek editační aplikace a s tím související nefunkčnost navrhování odkazů či jejich aktualizace. Katalog pro veřejnost jako takový je i nadále funkční. Navrhovatele odkazů prosíme o trpělivost“.

18.12.2006 vyšla zpráva, že se editační aplikace DMOZ opět pomalu rozjíždí, nicméně navrhování nových odkazů a aktualizace starých stále nefunguje.

Česká sekce DMOZu sice nebyla uživateli nikdy příliš využívána, přesto měla velký význam pro SEO. Anglická verze ovšem skutečně byla tím, čím měl DMOZ být – největším ručně dělaným katalogem WWW stránek na Internetu.

Odpověď na otázku, kdy můžeme opět čekat plnou funkčnost katalogu, zatím neexistuje.

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).