Hlavní navigace

Názor ke článku Klasicke chyby internetovych stranek, zpusobene myslenim programatora od MysticJ - S bodem 1 si dovolím nesouhlasit. Systém "LOGO...

  • 26. 2. 2008 17:48

    MysticJ (neregistrovaný)

    S bodem 1 si dovolím nesouhlasit. Systém "LOGO webu vede na úvodní stránku" je naopak velmi vhodné dodržovat napříč internetem, je to zaužívané a uživatelé to berou jako jakýsi "záchranný kruh" pro případ, že se dostanou bludištěm odkazů někam, odkud se neumí rychle vymotat nahoru. Vzhledem k tomu, že by úvodní stránka měla nabízet rozcestník k obsahu daného webu, je skok na titulku přes logo dobrá volba - a je jasné, že kliknutí na logo na titulní stránce by mělo fungovat jako znovunačtení stránky (to totiž není zas až tak zanedbatelná věc, na některých webech přibývá obsah velmi rychle: DeviantArt = cca 2 obrazy za sekundu...)

    To samé platí i pro (autorem tohoto seznamu zřejmě propagované) znefunkčnění odkazu na místo, kde se zrovna nacházím (tedy, aby se z odkazu "XYZ" stal po kliknutí na něj jen obyčejný text, když jsem na stránce XYZ). Opět -- uživatel by měl mít možnost znovunačíst tu samou stránku, aby viděl, zda se na ní něco nezměnilo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).