Hlavní navigace

Odpověď na názor

Odpovídáte na názor ke článku Google Video tlačí na pilu.

  • 13. 6. 2006 16:35

    QT (neregistrovaný)

    To co v článku popisujete je logický vývoj. Malá firma, která dělá jednu věc, ji dokáže udělat vždy rychleji a často i lépe než velká. Příčina je jednoduchá - velká firma musí prioritizovat, protože nejde dělat všechno a prioritu prostě dostane něco jiného. Malá firma má jednu prioritu a na tu vrhne všechnu sílu. U Google je jasné, že prioritou č. 1 je udržet si pozice v hlavním byznysu - a to jsou reklamní příjmy z vyhledávače a z reklamní spolupráce. Protože po těchto příjmech Google jdou jeho největší rivalové, kteří mají dost hotovosti, aby ji použili na tento souboj. Nemůže se proto soustředit na menší služby, které z pohledu celé firmy mají zanedbatelný podíl na příjmech i na trhu.
    Není to nic nelogického a nečekaného, tímto vývojem prošla každá firma ve všech oborech podnikání. Jen na internetu může začít každá malá firma hodně rychle a s minimálním kapitálem, takže a navíc to sledujete, takže to vnímáte intenzivněji než v jiných oborech.
    Dá se dokonce říct, že krok Google je logický, kdyby se soustředil na všechny služby a výrazněji ztratil podíl v hlavním byznysu, tak půjde do kytek jakou spousta jeho předchůdců, protože vylepšené Google Video, ale i spousta dalších služeb, to prostě neutáhne. A nemusíte hledate příklady jen v americkém internetu, podívejte se třeba na Seznam, iDnes, Atlas, Centrum a na obchodní cykly, kterými si prošli. A zapomeňte u toho na návštěvnost, o tu jde maximálně u fanouškovských stránek, firma se musí řídit podle ekonomických čísel, za čistou návštěvnost a populární hodnocení si ještě nikdy nikdo nic nekoupil (nepočítám dot.comovou bublinu, ale i ta splaskla bez reálných peněz, šlo většinou především o virtuální hodnotu akcií...)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).