Hlavní navigace

Jankův blog - Témata označená nálepkou Legislativa

  • Představte si svět bez copyrightu

    „Autorské právo kdysi představovalo způsob, jak umělci zaručit dostačující příjem. Ponechme stranou otázku, zda tento úkol plnilo dobře – většina umělců neměla ze systému copyrightu nikdy ani halíř. Musíme přiznat, že autorské právo slouží v současném světě zcela odlišnému účelu. Je to nástroj, který využívají korporace v hudebním, vydavatelském, obrazovém a filmovém průmyslu k ovládání svých trhů.“, píše Dr. Prof. Joost Smiers.
    15. 2. 2006 17:30 (aktualizováno)
  • Soutěž Big Brother Awards je zcela na místě

    Motto serveru Big Brother Awards: „Ať je kdekoli, ať spí či bdí, pracuje či odpočívá, ať je v posteli či ve vaně, může být sledován bez varování, aniž ví, že je sledován.“ George Orwell, 1984. Loňští vítězové v jednotlivých kategoriích: Nejvetší úřední slídil: Hlavní město Praha
    27. 7. 2006 14:47 (aktualizováno)
  • Vítáme vás v říši Velkého bratra!

    Ministerstvo informatiky ČR vydalo nenápadnou vyhlášku 485/2005 Sb., která více méně legalizuje plošné elektronické fízlování. Výmluvy na dohodu v EU jsou směšné, jinde to bude řešeno možná zákonem, který to bude mít v demokraticky volených a fungujících sněmovnách těžké… U nás snad té EU vlezou do řitě snad všichni ministři. Ale takové vymlouvání je spíše jen módou a oblíbenou demagogií socialistických postkomunistů, kterým je říše Velkého bratra zřejmě vzorem.
    13. 2. 2006 10:21 (aktualizováno)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).