Hlavní navigace

Jankův blog - Témata označená nálepkou Dění na Internetu

  • Další Google bombičky: zkuste zadat „drugs online“, ale Stránky pouze česky

    Lupa a její blogy se staly dalším cílem bombových útoků pro zmatení vyhledávačů. Do diskuse se dostaly stovky příspěvků jako například: [55] drugs online, mail, web, dnes 20:29 I liked your site… http://dir.kzn­.ru/drugs/ drugs online: buy drugs, generic drugs, order drugs. More link http://dir.kzn­.ru/drugs/ buy drugs here.
    2. 2. 2007 15:50 (aktualizováno)
  • Blábol v časopisu Euro: „Drahé slovo: Zdarma“

    Podtitulek „Rizika nasazení OpenSource programů ve státní správě jsou dosud vysoká“ určitě vyvolá bouřlivou reakci v OSS/FS komunitě. Zvláště použití oblíbeného a nesčíslněkrát vyvráceného nesmyslu o tom, že je OSS/FS zdarma. Cituji některé pasáže (zvýraznil jsem největší perly): Magická návnada.
    25. 4. 2006 20:22 (aktualizováno)
  • Komu 25 milionů z „broadbandových“ peněz?

    Přiznám se, že jsem již dlouho alergický na použití adjektiv „národní“ či „český“ v nejrůznějších internetových projektech. Takže mě při listování seznamem vybraných projektů, které zřejmě získají dotace MI ČR na podporu vysokorychlostního internetu, samozřejmě zaujal projekt pražské společnosti ALEF NULA, a.s. Národní Broadbandová audiovizuální knihovna…
    18. 4. 2006 20:51 (aktualizováno)
  • Ministerstvo informatiky snadný cíl: causa BezpecneOnLine.cz

    Po mém nedávném opakovaném rýpání do MI ČR jsem se opravdu chtěl věnovat jinému ministerstvu, a tak jsem se do třetice do jeho nového webu BezpecneOnLine.cz opravdu nechtěl hned navážet. Naštěstí to udělali záhy jiní, takže jsem se připojil se svými dotazy na tiskovou mluvčí MI ČR Kláru Volnou, která mi ostatně už téměř SEDM týdnů přes urgence neodpovídá na sérii dotazů k učebnicím pro NPPG.
    7. 4. 2006 14:00 (aktualizováno)
  • Aprílová Google bomba na Ratha

    Národní internetový sport pokračuje: tentokrát jde o bombu poněkud morbidní, leč veskrze slušnou a vhodnou i pro mládež do 15 let. Zadejte si do Googlu David Rath ministr!
    1. 4. 2006 18:45
  • ČSSD: Počítač každému školákovi?! Sliby se slibují, blázni se radují...

    V rámci volebního programu slibuje ČSSD v oblasti školství takzvané počítačovné. Bohužel vedle návrhu na prudký růst porodného jde o pakatel. Není to tak dávno, co Vladimír Mlynář prosazoval nesmyslně konstruované daňové úlevy pro majitele domácích počítačů nebo za připojení k Internetu. Mediálně to byl možná úspěch, ale skutek utek.
    29. 3. 2006 10:32 (aktualizováno)
  • Trestní příkaz za užívání DC++ aneb Nejen BSA

    Už jste zavítali na website České protipirátské unie? Nejde o žádná ořezávátka: "Česká protipirátská unie je jedním z pěti protipirátských programů Evropy, Ruska, Středního východu a Afriky vyznamenaných na mezinárodním setkání konaném v červnu 2005 ve Florencii. ČPU byla oceněna za výjimečné úspěchy v boji proti pirátství v roce 2004, kdy se jí podařilo i přes nepříznivý celosvětový trend udržet míru audiovizuálního pirátství v České republice na relativně nízké úrovni…
    23. 3. 2006 19:39
  • Tenký klient a stodolarový notebook: noční můry Billa Gatese?

    Bill Gates se před několika dny výsměšně navezl do projektu stodolarového notebooku, který je v současnosti vyvíjen sdružením pod taktovkou MIT Media Labs za spolupráce významných firem AMD, Google, Motorola, Samsung, Red Hat, Brightstar, Nortel, Quanta (skutečný výrobce) a dalších. Tento projekt má umožnit přístup k informačním technologiím dětem v rozvojových zemích, kterou jsme byli dle Světové banky ještě před pár týdny i my…
    20. 3. 2006 13:18 (aktualizováno)
  • Kdo seje BSA, sklízí Linux

    Business Software Alliance rozjela v březnu zastrašovací kampaň vůči managementu firem ve velkém stylu, přesto ale mají její represivní ataky jen minimální výtěžnost. Počítačů s nelegálním software jsou statisíce, počet stíhaných pachatelů je v řádu desítek, nanejvýš stovek. Počty napravených nepřesáhnou řád tisíců. Výsledek ale může být kontraproduktivní, protože je tu alternativa a je tu i antikampaň.
    20. 3. 2006 17:21 (aktualizováno)
  • Úřad vlády s intervencí u Google neuspěl, co se ještě obrátit na Microsoft?

    „My jsme to chtěli řešit s Googlem, ale ti nám řekli, že to pryč nedají.,“ řekla iDNES premiérova mluvčí Lucie Orgoníková ohledně causy Namyšlenej buran. Zásah správce webu zatím neuspěl u vyhledávače MSN a možná by bylo lépe, kdyby žádná reakce nebyla. Jiří Paroubek je samolibý a omezený populista a nikdy to proto nebude mít jednoduché. Jeho hovadné reakce, kterými plní média, mu zřejmě nestačí. Před volbami se možná dočkáme dalších perel.
    16. 3. 2006 21:33 (aktualizováno)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).