Hlavní navigace

Spuštěna nová služba: Volneclanky.cz

24. 4. 2007 22:57 Marek Zabrodsky

Na českém internetu se objevila nová služba, kterou jsme až doposud silně postrádali. Jedná se o databázi článků, které jsou k dispozici k volnému použití na dalších webech s jednou podmínkou: bude zachována i informace o autorovi, článek nebude nijak modifikován a veškeré odkazy v článku zůstanou aktivní.

Proč by měl někdo dávat svoje články do této databáze?

Jak bylo již uvedeno výše, odkazy v uveřejněném článku nesmějí být měněny, stejně jako pole „o autorovi“, což znamená, že každý, kdo dá k dispozici svůj článek může získat mnoho zpětných odkazů ze všech webů, kde bude článek dále uveřejněn. To znamená více návštěvníků pro autorovy stránky a také zvýšení page ranku. Ve světě je tato technika velice rozšířená a napomáhá webmasterům propagovat svoje stránky či produkty a výraznou měrou zvýšit návštěvnost svých stránek.

Proč by měl někdo články z této databáze využívat?

Setkali jste se s tím, že máte svůj vlastní web, ale jste líní psát obsah, denně aktualizovat a přinášet svým čtenářům nový obsah? Tento problém můžete vyřešit tak, že na svůj web budete umisťovat články, které napíše někdo jiný. Jak jednoduché. Denně čerstvý obsah bez námahy, vedle kterého budete moci zobrazovat své reklamy. To ušetří váš čas, vaši námahu a vaši čtenáři budou spokojeni s aktuálním obsahem. Pokud máte například nový tématický web, je pro vás výhodné umístit zde několik článků, které psal odborník na dané téma. Tím zaručíte kvalitní obsah, který je tak nutný.

Vidíte tedy, že z dlouhodobého hlediska je služba Volneclanky.cz velice přínosná pro obě strany – jak pro autory článků tak pro webmastery, kteří tyto články využívají. Tedy jak pro autory článků, kteří se tak propagují, tak i pro webmastery, kteří získávají kvalitní obsah s minimem úsilí.

O autorovi:

Brendan Shore je studentem na výměnném pobytu. Nyní studuje doktorské studium na Vysoké škole ekonomické. V rámci své práce využil své znalosti a stal se hlavním zakladatelem serveru Volneclanky.cz

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).