Hlavní navigace

AdSense není jen pro blogy

12. 5. 2007 0:45 (aktualizováno) austin

Při hledání nějaké formy reklamy, která by mi umožnila na mých webech vydělat alespoň nějaké peníze jsem prošel nabídky většiny českých PPC systémů. A musím říct, že v podstatě žádný mě neoslovil. Vybral jsem tak to „nejmenší zlo“, což pro mě byl BBkontext a nasadil jeho službu BBtext. Výsledek? Nic moc. Stěží jsem získal finance na poplatky za hosting a doménu, nehledě na to, že mi tento způsob reklamy přijde jako příliš agresivní.

S nedůvěrou jsem přistupoval v prosinci i k AdSense od Google. Říkal jsem si, proč by zrovna tohle mělo fungovat, když to ostatní je víceméně k ničemu? Nehledě na to, že na českém internetu mělo AdSense od začátku pověst reklamního systému pro nenasytné blogery. Jenže ono to funguje. A nejen na blogu.

Nevím, kde se vzalo to zaškatulkování AdSense k blogům. Ano, AdSense je vhodný i pro blogery, ale rozhodně nejen pro ně. Při vhodném zakomponování do stránek se z AdSense může stát příjemný zdroj financí.

Na druhou stranu, když vidím PPC reklamu (jakoukoliv) na firemních prezentacích, nevěřím vlastním očím. Opravdu mají ony firmy zapotřebí ohrožovat tímhle způsobem serióznost své webové prezentace?

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).