Hlavní navigace

Z Android Marketu bylo odstraněno X aplikací, honem si nainstalujte antivir!

25. 11. 2012 13:36 MCE

S antivirem na vašem smartphonu budete usínat mnohem klidněji.

Ačkoliv antivirové firmy bijí na poplach, není potřeba hned instalovat nějaký antivirus. Ne proto, že jejich detekční schopnosti jsou značně diskutabilní, ale proto, že když se podíváte, v jakých aplikacích na Android Marketu byl doposud nalezen škodlivý kód, tak zjistíte, že se v drtivé většině případů jednalo o aplikace, bez kterých se obejdete, a které byste si pravděpodobně nikdy do svého telefonu nenainstalovali.

Instalujte jen aplikace, které opravdu potřebujete a instalujte je výhradně z oficiálních zdrojů, tedy Android Marketu. Uvědomte si, že aplikace může obsahovat škodlivý kód, a že toto riziko výrazně roste, pokud instalujete aplikace z jiných zdrojů. Pokud si z nějakého warez serveru stáhnete plnou verzi nějaké placené aplikace, tak sice ušetříte pár korun, ale přijít můžete o mnohem více.

Uživatelé iOS se nemusí příliš obávat, neboť Apple aplikace, které na App Store umísťuje, kontroluje mnohem důkladněji. Ovšem i do Appstore se může dostat zákeřná aplikace. V případě Androidu je situace podstatně horší, neboť počet nakažených aplikací i po nasazení Bounceru na Android marketu nadále roste.

Tak co, už jste si nějaký ten antivir nainstalovali? Ne, a proč? Vždyť je přeci zadarmo nebo jen za pár korun, a dle vyjádření výrobce vám vůbec nebude zpomalovat systém ani vybíjet baterky vašeho smartphonu. Na co ještě čekáte?

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).