Hlavní navigace

Názor ke článku spamy a url blacklist od sapuu - [2] Má myšlenka byla, že pokud by se...

  • 22. 4. 2008 14:00

    sapuu (neregistrovaný)

    [2] Má myšlenka byla, že pokud by se databáze opravdu rozjela, pak by se třeba mohly blokovat až url která nahlásí x příjmců spamu (např x > 100, integrovaná podpora pro snadné reportování přímo z emailového klienta by byla velkou výhodou). Dále by bylo možno subjekt jenž ze spamu profituje kontaktovat a žádat nápravu/vysvětlení a pokud se do x dní nedostaví, pak zase blokování.

    Již dnes komunita dokáže kolektivním rozhodováním dojít ke správným závěrům i u jiných problémů, natož v otázce tak ovlivňující život jako je spam.

    Hlavní podmínkou by bylo, aby vše nerozhodovala nějaká právnická osoba, kterou by bylo možno žalovat, ale pouze poskytnutí doporučení od komunity uživatelům, kteří by se mohli rozhodnout, zda na základě doporučení budou varováni, či ne. Samozřejmostí zde pak je předpoklad, že komunita bude ve většině případů rozhodovat správně.

    Myslím že pokud by to zaštítila některá ze známých organizací bojujících proti spamu, mohla by zde být naděje na omezení ziskovosti spamu a tím i omezení jeho šíření.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).