Hlavní navigace

Názor ke článku Stodolarový notebook: nebyl by na místě předvolební dotaz, stejně jako o umístění americké raketové základny? od mila kratky - Blognoviny zvou zástupce politických stran, aby se vyjádřili...

  • 31. 5. 2006 20:50

    mila kratky (neregistrovaný)

    Blognoviny zvou zástupce politických stran, aby se vyjádřili k zásadním otázkám informačního věku, do kterého vstupujeme:

    1. Více než 98% uživatelů internetu používá operační systém firmy Microsoft. Taková míra monopolizace je podle našeho názoru patologická a nebezpečná. Považujete tuto situaci za normální? Pokud ne, co navrhujete udělat. Připadají vám antimonopolní kroky EU správné a přiměřené?
    2. Před několika dny byl představen prototyp notebooku za 100$, vybavený operačním systémem Linux, který chce nadace One laptop per child (pro každé dítě jeden notebook) zdarma dodávat všem potřebným dětem na světě s pomocí místních vlád. Projekt je primárně určen pro rozvojovvé změ, ale například vlády Maďarska, Portugalska, Litvy a Lotyšska již objednaly miliónové série. V ČR panuje, zdá se o projekt nezájem.

    Diskusi pořádáme ve spolupráci s Radiem1 ve čtvrtek dopoledne /po desáté hodině/ a bude vysílána v přímém přenosu na serveru Blognovin. Účast již přislíbily KDU-ČSL a Strana zelených.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).