Hlavní navigace

GUG.CZ: přednáška a online dílna na téma Google App Engine s Javou

31. 5. 2010 6:04 (aktualizováno) Janek Wagner

Ve středu 14. října od 18 hodin bude v Inovačním centru a podnikatelském inkubátoru TIC ČKD Praha, Klečákova 5/347, Praha 9, na téma Google App Engine s Javou přednášet Tomáš Holas. Vstup na přednášku GUG.CZ (Google User Group CZ) je tradičně volný, registrace je ale nutná.

Google App Engine dostal počátkem dubna novou verzi, která je dalším krokem v úsilí zpřístupnit škálovatelnou infrastrukturu Googlu všem vývojářům – jak programátorům působícím v začínajících společnostech, tak odborníkům, kteří pracují v počítačových centrech velkých firem.

Java v App Engine obsahuje Java runtime, integraci s novou sadou Google Web Toolkit 1.6 a Google Plugin pro Eclipse. Společně tyto nástroje nabízejí komplexní prostředí pro vývoj aplikací AJAX v jednom jediném jazyce, a to od klienta až po server.

Na téma přednášky navazuje i říjnová online dílna GUG.CZ, kde je úkolem účastníků  napsat jednoduchou webovou aplikaci na platformě Google App Engine. Aplikace se bude jmenovat Todoizer, a bude umožňovat přihlášenému uživateli zapisování úkolů včetně tagování a vyhledávání.

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).