Hlavní navigace

Milý dopravní podniku hl. m. Prahy...

7. 10. 2007 21:42 František Fuka

Milý dopravní podniku hl. m. Prahy,

jistě máš nějakou zajímavou dohodu s Atlasem a Seznamem, případně s jinými portály, na základě které jim dodáváš a aktualizuješ data o městské hromadné dopravě, aby je oni mohli používat na svých mapách.

Druhá možnost je, že ta data někde vystavuješ pro každého zadarmo, v nějakém snadno strojově zpracovatelném formátu (tedy nikoliv v PDF), ale v tom případě o tom nevím, pardon.

Každopádně, milý Dopravní podniku, chtěl bych tě upozornit na to, že na Google Maps a Google Transport je nyní také možnost zobrazovat si dopravní spoje a jejich jízdní řády. Mají pro ně jasně definovaný veřejný datový formát a pokud jim někdo data v tomto formátu umístí někam na web a aktualizuje je, stačí to k tomu, aby se zobrazovaly a aktualizovaly spoje na Google Maps. A když k nám do Stověžaté matičky zamíří někdo z ciziny, kde asi bude hledat dopravní spojení ze všeho nejdřív? Na Atlasu ani na Seznamu to nebude.

Takže, milý Dopravní podniku, šlo mi jenom o to, abys věděl o tomto vývoji situace a zvážil, jestli ti existence tvých dopravních spojů na Google Maps nestojí za tu trochu námahy.

P.S: Pokud toto čte Dopravní podnik nějakého jiného města, tak pro něj vpodstatě platí totéž, ale já jsem holt sobecký Pražák…

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).