Hlavní navigace

Radek Hulán neví, kdo je FK (kromě toho, že nerozumí FTP)

29. 12. 2006 10:17 (aktualizováno) František Fuka

Radek Hulán reagoval na můj post o jeho znalostech FTP protokolu. Vlastně to není „reakce“ v pravém slova smyslu, neboť on tvrdil v původním postu „X je chyba“, já tvrdil „X není a nemůže být chyba“, načež on logicky kontruje „při použití Y není Z chyba a Fuka je vůl“.

Takže ještě jednou, Rado, protože věřím, že když dokážeš měnit v cizích redakčních systémech autorův copyright na svůj, musíš mít jisté logické a kognitivní schopnosti a pouze jsi byl tentokrát v zápalu slepého hněvu nepozorný:

Tvoje tvrzení „Total Commander ukládá FTP hesla tak, že je snadné je během setiny sekundy dešifrovat“, není žádná chyba nebo překvapivý objev, protože přesně stejně ukládá FTP hesla každý FTP klient (který je nějak ukládá) a jinak je ukládat nemůže. Pokud by totiž ten klient to heslo neuměl „během setiny sekundy dešifrovat“, tak se na ten FTP server nebude moci připojit a tudíž asi nebude moc užitečný. Hesla „lokálně šifrovat“ samozřejmě jdou – přesně tak, jak to dělá třeba zrovna ten Total Commander, o čemž byl ten můj post. Ale pokud je má FTP klient bez uživatelského zásahu sám rozšifrovat, tak je vždy stejně snadno může rozšifrovat crackerský program a nelze tomu z principu nijak zabránit. Už to chápeš? Asi ne, ale aspoň jsem to zkusil…

Nejteplejší věta článku je ovšem hned v úvodu, kdy Rado píše „známý nesměšný komik F.K., tedy Franta Fuka“.

Milý Radku! Jsi ještě docela mladý, na Internetu se příliš nevyznáš a máš mnoho osobních problémů, proto ti budiž odpuštěno, že si pleteš dva různé lidi, totiž Františka Fuku (alias Fuxoft) a FK (jehož občanské jméno není žádným tajemstvím, ale schválně ho sem nenapíšu, ať máš nějakou radost z toho, že dokážeš používat Google).

Je pravda že, Fuxoft i FK mají mnoho společného. Například si oba myslí, že jsi veselá figurka a dobře se baví sledováním tvých eskapád. Ale takových lidí je koneckonců mnoho a rozhodně ne všichni z nich jsou František Fuka.

UPDATE pátek 10:15: Radek Hulán nenápadně změnil svůj článek, vypustil zmínku o FK a doplnil informaci o tom, že kradu obrázky vánočních stromečků z komunistických we­bů.

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).