Hlavní navigace

Když škola strká nos, kam nemá

4. 3. 2006 0:11 František Fuka

V Americe jsou paranoidní skoro všichni. Paranoidní jsou i školy, protože když nějaký student postřílí své spolužáky, někoho může napadnout žalovat školu za špatné jídlo v jídelně, které to střílení způsobilo. Nebo něco podobného. Proto školy dávají velký pozor, co jejich studenti při hodinách při vyučování ve škole dělají. A nejen při vyučování. A nejen ve škole.

Student americké „middle school“ (což je něco mezi náší základní a střední školou) v Kalifornii bude vyloučen za to, že na serveru MySpace.com zveřejnil rasistické nadávky a výhrůžky adresované jisté spolužačce. Dvacet jeho spolužáků je suspendováno za to, že si tyto nadávky prohlédli! A nejlepší na tom je, že to všechno ti studenti prováděli z domova, pomocí svých domácích počítačů.

A já se ptám: Když mé dítě třeba mučí svého spolužáka v našem sklepě, co je do toho jeho škole?

A když už jsme u MySpace.com: Zkusmo jsem se tam přihlásil (jde prý o obrovsky populární záležitost) a zjistil, že je to chaotičtější klon Orkutu. Když jsem si nechal vyhledat „svobodné češky mezi 18 a 35 lety“, podezřele velké procento z nich byly černošky nebo latinos a uměly skvěle anglicky. A jedna z nich mi napsala, že je dcerou Jihoafrického ministra financí a potřebuje pro svého otce bezpečně dostat ze země 35 miliónů dolarů skrz můj účet. Vypadá to, že možná zbohatnu!

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).