Hlavní navigace

Jaký je nejpopulárnější fotoaparát

25. 11. 2006 12:32 František Fuka

Slavné online úložiště fotografií Flickr zprovoznilo novou zajímavou službu. Na této stránce se může kdokoliv podívat jakými fotoaparáty je na Flickru pořizováno nejvíce fotografií, a to jak z dlouhodobého, tak z krátkodobého hlediska, všechno s barevnými grafy, tabulkami a s možností srovnávat podle výrobce fotoaparátu. A můžete si zobrazit pouze fotografie z konkrétního modelu fotoaparátu a tak se např. před jeho koupí přesvědčit, co skutečně umí.

Informace jsou získávány z EXIF dat v JPEG souborech, takže například fotoaparáty v mobilech jsou v nevýhodě (protože málokteré z nich EXIF používají), ale přesto jde o zajímavý vzorek.

V současné době je zdaleka nejpopulárnějším fotoaparátem na Flickru Canon EOS Digital Rebel XT, což je americké označení přístoje, známého u nás jako Canon EOS 350D.

A když už jsme u Flickru: Před pár dny zvýšil rozlišení Prahy na svých mapách (respektive na Yahoo Maps) a přidal názvy jejích ulic. Stále ale značně zaostává za Google Maps a snímky okrajových částí chybí: Viz příklad.

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).