Hlavní navigace

GMail skutečně mobilní

4. 11. 2006 23:23 (aktualizováno) František Fuka

Včera byla uvolněna Java aplikace pro mnoho různých mobilů, jejímž prostřednictvím můžete rychleji a komfortněji přistupovat ke svému GMail účtu. Aplikaci si stáhnete tak, že pomocí svého mobilního prohlížeče navštívíte adresu gmail.com/app.

GMail mobilni aplikace

GMail dosud poskytoval zjednodušenou „mobilní“ verzi svého rozhraní, slušně použitelnou v jednoduchých mobilních HTML prohlížečích, a je tudíž otázkou, zda se vám vyplatí instalovat tuto aplikaci i v případě, že už delší dobu mobilní GMail používáte.


Největší výhoda spočívá podle mě v tom, že s pomocí této dedikované aplikace si nyní můžete rozumně a rychle prohlížet obsah mailových příloh (především obrázky a soubory .DOC). Drobnější výhody spočívají v tom, že delšími maily nemusíte listovat po jedné stránce, fungují hinty při vkládání e-mailových adres a všechno je to o trochu svižnější (pokud vám nezáleží na přenesených datech, můžete si zapnout „pre-fetch“ a pak je to podstatně svižnější).

Nevýhoda spočívá v tom, že po každém spuštění aplikace musím dvakrát potvrdit „ano, opravdu mi nevadí, když se tato aplikace připojí k internetu“ a vybrat přípojný bod. To je maximálně otravné, ale vzhledem k tomu, že mi totéž dělají i další online aplikace a já nejsem zaboha schopen to nikde ve své Nokii 6681 vypnout, zřejmě nepůjde o problém programátorů z Google.

Až se podaří to této aplikace zaimplementovat i GTalk klienta (abych nemusel spouštět Bombus), budu dost spokojený.

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).