Hlavní navigace

Do nového roku s novým rudým masem

1. 1. 2007 1:18 František Fuka

Jak jistě víte (a pokud to nevíte, nic moc se neděje), starý Kompost už delší dobu vyhnívá. Souvisí to především s tím, že do něj moc nepíšeme, což sekundárně souvisí s tím, že to celé běží na redakčním systému, který byl state-of-the-art před 8 lety, ale dnes nejenže není state-of-the-art, ale už si nepamatujeme, jak se do něj nalogovat (pořád běží u našeho tehdejšího providera!) a vlastně už na Kompostu těžko můžeme něco změnit (bez brutálního hackování HTML uloženého v databázi).

Tak nějak jsme si říkali, že jednou celý ten systém předěláme, převedeme do něj tu spoustu těch kvalitních vtipných článků a budeme v tom nějak pokračovat. Bohužel, zůstal stále nenaplněn bod 1 („celý ten systém předěláme“) a nepište mi prosím, že „víte o existujícím systému, který umí všechno, co potřebujeme“ – ne, nevíte a neumí.

Ale k čemu tím vším směřuji: Díky vyhnilosti redakčního systému jsem nemohl ani vylepšit stránku s českými překlady comicsu Red Meat. S novým rokem jsem do toho ale práskl, comics jsem kompletně přesunul na fuxoft.cz/redmeat (kde stejně už několik let byl a Kompost na něj jen odkazoval) a udělal k němu skripty ve svém templatovacím systému a superjednoduchou databázi, díky čemuž je možné mezi stripy jednodušeji listovat a velmi záhy přibude možnost třídit je podle postav, které v nich vystupují a podobné blbosti.

A kromě toho nyní můžu na stránkách Red Meatu používat AdSense a díky němu si, podobně jako Radek Hulán, přivydělat slušnou sumičku:

První krok k první miliardě

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).