Hlavní navigace

Vydělejte 10 miliónů ročně

27. 9. 2010 13:20 tester

Díval jsem se po novém notebooku a napadlo mě, že je na na nás Microsoft vážně zlý. Ve firmě máme 4 počítače s Ubuntu a jeden na testovaní s windows. Nyní jsem se díval po noteboocích s procesorem i5 intel core.  Začal jsem v konfigurátoru na Alze a našel jsem dva Asusy a jeden Gigabyte. Šel jsem na stránky HP, zase pro i5 pouze s Windows. Pak jsem vyzkoušel http://www.hle­dejceny.cz a ačkoliv mají krásný filtr, tak v tomto nefunguje. Google také moc nepomohl. Takže po skoro hodině hledání bych se rád tímto článkem zamyslel, proč nikoho nezajímá cca 100.000 zákazníků. Ani například Úřad pro ochranu hospodářské soutěže :).

Podle internetových statistik to například pro českou republiku přitom vůbec nevypadá špatně pokud jde o linux :).

Pokud jde o například o fórum na stránkách ubuntu.cz, tak vyberu několik údajů:

Celkem uživatelů: 21799
Celkem příspěvků: 372665
Poměr mužů k ženám: 9.6:1
Průměrný denní počet shlédnutých stránek: 56771.34

Samozřejmě ne všichni, kdo mají naistalované Ubuntu jsou na fóru a není v čechách jenom Ubuntu. Takže když si spočítám, že budu prodávat jenom linuxové komunitě, s tím, že na fóru mi dají reklamu a případně na hlavní stránku na podporu. Dále budu předpokládat, že průměrná životnost notebooku je cca 4 roky, tak pro 20 tisíc uživatelů linuxu to dá 5000 notebooků ročně. Takže při průměrné ceně notebooku 10000 a marži třeba 20% to dělá roční příjem před zdaněním 10.000.000 Kč. Předpoklad je samozřejmě, že těch uživatelů linuxu je alespoň 100 tisíc a mám pětinu trhu což nemusí být nereálné při současné absenci PR ve fórech a článcích pro linux. Takže už jen se nebát jít do jednání s HP, IBM, Dellem apod. a získat rozumnou nabídku v noteboocích bez windows.

Vzhledem k tomu, že očekávám, že bude v diskuzi kromě konstruktivnívh připomínek, že jsem skreslil spoustu údajů apod., tak útoky na windows, linux apod. budu mazat. Ubuntu používáme 3 roky, tečka a tento článek je o tom, že taková skupina zde prostě je.

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).