Hlavní navigace

Jankův blog

  • Microsoft Windows a Office za 3 dolary jako rozvojový balíček

    Bill Gates na tiskovce v Pekingu slíbil, že Microsoft sníží ceny licencí pro rozvojové země na neuvěřitelnou výši. Samozřejmě ale nepůjde o plné verze. Speciální edice bude obsahovat MS Windows XP Starter Edition, kancelářský balík Office Home a Student 2007, Windows Live Mail a další programy. MS tak chce podpořit zdvojnásobení počtu uživatelů do roku 2015 a reagovat tak také na míru nelegálního používání v rozvojových zemích. MS nebojuje jen s Linuxem, ale take s nabídkou Web 2.0 služeb, naště
  • Google Spreadsheets má nově i grafy

    Tabulkový kalkulátor Google Spreadsheets, součást online kancelářského balíku Google Docs, má nově i podporu tvorby grafů: po stisku tlačítka Charts si můžeme vybrat z několika možností.
    28. 4. 2007 19:03
  • Wikisky.org: online planetárium

    Zajímavá interaktivní mapa hvězdné oblohy se spoustou doprovodných informací běží na wikisky.org.
    7. 4. 2007 7:55 (aktualizováno)
  • Peepel: další Online Office Suite

    Letité neúspěšné pokusy Corel a Lotus o online provoz kancelářských aplikací jsou zapomenuty a Google Docs & Spreadsheets bude mít určitě řadu následovníků. Peepel má zajímavé jméno i vzhled. Peepel nabízí následující funkce: tabulkový kalkulátor Peepel WebSheet textový procesor Peepel WebWriter Peepel Desktop – tecnologii více oken dokumentů v okně prohlížeče PeepelPanel – zajímavě řešený panel nástrojů
    6. 4. 2007 17:27
  • Google jako ISP

    Už je to tady: Google TiSP (BETA) pro každého!
    1. 4. 2007 17:30
  • V URL na MSMT.CZ blbost kvete...

    Všeho moc škodí: http://www.msmt­.cz/dokumenty/me­todicky-pokyn-k-odmenovani-pedagogickych-pracovniku-a-ostatnich-zamestnancu-skol-predskolnich-zarizeni-a-skolskych-zarizeni-a-jejich-zarazovani-podle-16-ti-tridniho-katalogu-praci-aktualizovano-30–3–2006 Bez komentáře… Ale jen jeden malý: správně se píše 16třídního!
  • Domácí superpočítač s výkonem 250 GFLOP

    Společnost TYAN představila model T-650QX, tedy cluster s pěti dvouprocesorovými deskami s deseti čtyřjádrovými procesory Intel Xeon L5320 o frekvenci 1,86 GHz. Díky jejich spotřebě 50 W má celý superpočítač příkon jen 1400 W a můžete ho připojit do standardní zásuvky. Plných 40 procesorových jader je možná oproti speciálům mírně bržděno sběrnicemi, ale cena začíná na pouhých 20 tisícovkách USD…
    22. 3. 2007 14:22
  • FOReVER 8 - 8bit party - ode dneška v Trenčíně!

    Dnes začíná největší třídenní 8bitová akce ve střední Evropě s mezinárodní účastí legend 8bitových scén, tedy Atari, Commodore, ZX Spectrum a dalších. Vraťte se zpátky o plus minus dvacet let! Podrobnosti naleznete na forever.zerote­am.sk/ nebo v článku 8-bity prežijú všetko – Forever 8.
    16. 3. 2007 12:30
  • Počtěte si v některém ze 450 světových deníků

    Plný přístup ke službě LibraryPressDisplay zdarma nabízí ode dneška po dva týdny společnost NewspaperDirect, Inc. v rámci akce Březen – měsíc internetu. Jde o online přístup ke zhruba 450 titulům v 64 jazycích z 35 zemí. Deníky jsou dostupné v originální grafické podobě už v den jejich vydání v zemi jejich původu.
    16. 3. 2007 12:04
  • S5: A Simple Standards-Based Slide Show System

    V jednoduchosti krása. To byla první slova, která se mi vybavila po první prohlídce systému na tvorbu prezentací, který je napsán celý pomocí XHTML, CSS a JavaScriptu. Celou profesionálně vyhlížející prezentaci tak můžete napsat jen pomocí Poznámkového bloku. Autor Eric A. Meyer z Complex Spiral Consulting navíc S5, verzi 1.1, uvolnil jako public domain, je tedy skutečně pro každého z užití i úpravám zdarma.
    12. 3. 2007 14:10
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).