Hlavní navigace

Blog Marka Zábrodského

  • YouOS - operační systém v prohlížeči

    Dnes na serveru Živě.cz vyšel článek o testovací verzi operačního systému YouOs, který se spouští s internetového prohlížeče a můžete jej tedy použít na jakém koliv počítači připojeným na internet. Zde jsou nějaké screenshoty jak „operační systém“ funguje a vypadá: Celý systém ještě projedu a napíši podrobnější recenzi.
    24. 7. 2006 14:19 (aktualizováno)
  • Google Paint - malujte si v prohlížeči

    Narazil jsme na novou službu Google paint, která umožňuje si jednoduše malovat ve vašem prohlížeči. Po spouštění služeb Google Spreadsheets a Writely je to asi další krok k Google Office. Funkce jsou zatím srovnatelné s klasickým malováním, které najdete ve windows a i některé z těchto jednoduchých funkcí zatím vůbec nefungují, ale určitě bude zajímavé jak se tato služba bude rozvíjet, protože to vypadá velmi zajímavě.
    19. 7. 2006 16:40
  • Nové rádio Wave i na internetu

    Dnes v 13:13 bylo na internetu i na frekvenci 100,7 spuštěno nové rádio RadioWave. Co jsem ho hned začal poslouchat, hned jsem si ho zamiloval. Hrají alternativní muziku a hlavně nejsou tam moc reklamy jako například Radio1 kde již reklamy pěkně jedou. Internetová stranka rádia http://www.roz­hlas.cz/radio­wave/ je docela pěkně udělaná, přehledná. Na stránce http://www.roz­hlas.cz/radio­wave/live je možno si vybrat z formátu WMA, MP3 a také formát OGG http://www.roz­hlas.cz/audio/og­g/_zprava/12
    13. 2. 2006 10:25 (aktualizováno)
  • Google Talk nově s ikonami uživatelů

    Google nedopatřením na veletrh CES ukázal novou verzi programu na telefonování Google talk, který obsahuje tzv. Buddy Icons (ikonky u uživatele) které znáte z nové verze ICQ, nebo z programu Skype Dále se začlo spekulovat o tom, že Google talk bude v nejbližší době propojen s programen AIM, tak uvidíme jestli tyto dva systémy se spojí a vznikne jedna velká síť, přes kterou se bude moci telefonovat.
    13. 2. 2006 10:23 (aktualizováno)
  • Microsoft bude plnohodnotně konkurovat Skypu

    Nová verze programu MSN Messenger pod označením Windows Live Messenger 8 bude již podporovat volání nejem mezi počítači, ale také volání do pevných a mobilních sítí. Tento update Microsoft naznačil když koupil letos v srpnu firmu Teleo. Poté tedy vznikne konkurence schpná služba programu Skype. Nyní Microsoft podle vzoru z Gmailu. rozeslal pozvánky na otestování nové verze. Bohužel jsem zatím nenašel nikoho kdo pozvánku dostal. Najde se tu někdo?
    13. 2. 2006 10:12 (aktualizováno)
  • Kabelovka nabídnou VoIP telefonování

    Podle infomací co jsem zjistil tak společnost Karneval chce na začátku příštího roku zpustit internetové telefonování. Tato služba má být ale zahrnuta ve službě Triple Play, která budete zahrnovat internet, digitální televizi a i VoIP telefonování. Zatím bohužel nevíme ceny ale znám pouze informaci že volání v síti Karneval bude zdrma, takže budete moci ze sousedy, co vás například vytopili zavolat zadara 
    13. 2. 2006 10:12 (aktualizováno)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).