Hlavní navigace

Second Life aneb online virtual life

24. 7. 2007 10:42 google

SL

Vytvořte si svého avatara a simulujte s ním váš druhý život!
Second Life je zásluhou firmy Linden Labs, po které se také jmenuje „virtuální“ platidlo. K Linden dolarům se nejjednodušeji dostanete vyměněním za peníze skutečné (1€ = asi 360 Linden dolarů) nebo prodáním nějakého svého výtvoru (animace, oblečení, auta apod.). Žije zde přes 8 mil. lidí, kteří denně utratí průměrně asi 1 mil. €.

Ve virtuálním světě jsou také samozřejmě virtuální firmy jako je IBM, Adidas, Dell, Mercedes, Nike, Ford, Nokia, ale i třeba Microsoft. Adidas dosud prodal již 23 000 párů bot a3 Microride celkem za 5300 €. Slušný výdělek, ne?

Jak se do Second Life dostanete? Nejprve se zaregistrujte na webu SecondLife.com – zvolte si jméno, vyplňte potřebné údaje a zvolte podobu svého avatara. Potom si v sekci downloads stáhnete software (dostupný pro Linux i686 – Alpha, Mac OS X a Win. 2000/XP). A nakonec po nainstalování sw spustíte, přihlásíte se a žijete.

Second Life má i české partnerské stránky, na kterých si můžete stáhnout češtinu, přečíst návod jak navštívit české město a pokecat. Mimochodem: zrovna se volí radní do zastupitelstva.

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).