Hlavní navigace

Radek Hulán prodává, Aleš Slabý chce koupit

7. 5. 2008 13:12 (aktualizováno) Jiří Macich ml.

Podnikat na internetu se dá různě. Pokud o váš projekt neprojeví zájem za pár milionů dolarů Google, můžete jej zkusit dát do aukce. Na českém internetu je to v poslední době tak trochu móda. V aukci byla nedávno třeba doména wordpress.cz, na které je uživatelům už zase slibován start nového projektu o WordPressu. Je docela ostudné, že česká WordPress komunita je roztříštěna do řady one-man-show webů a fór. Ambiciózně vypadá třeba WordPress for you, ale ambice a skutečná funkčnost jsou dvě různé věci.

Zpět k aukcím. Před časem jsme na Lupě upozornili, že do aukce jde blog Radka Hulána. Ať už si o tomto člověku myslíte cokoliv, je to bezesporu zajímavá postava českých blogů. I když vlastně nevím, jestli jsem ho teď neurazil, jelikož jeho zápisníček ostentativně pendluje mezi blogy a webziny tak často, že už to nestíhám sledovat :-) Aukce každopádně už běží, ale pokud nabídka nepřesáhne půl milionu korun, tak si Radek Hulán dal podmínku, že svůj web nemusí vítězi aukce prodat. Na začátku to vypadalo jako průhledný trik, jak si zase získat trochu té pozornosti a přitom blog reálně neprodat.

Jenže aukce začala nabírat takové tempo, že se skutečně může najít někdo, kdo tu magickou hranici půl milionu korun pokoří. Otázkou je, co vlastně za nemalou hromádku svých peněz získá? Blog Radka Hulána má úspěch proto, že je to blog Radka Hulána. Nový majitel by sice získal doménu, redakční systém i dříve publikované články, ale ne Radka Hulána, nekorunovaného krále provokatérů českého internetu. Ale jelikož se do aukce velmi aktivně zapojuje Aleš Slabý, pro změnu nekorunovaný král českých spammerů, myslím, že se ještě dočkáme nějaké té zajímavé události do kroniky českých blogů.

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).