Hlavní navigace

Názor ke článku Spameři proti spamerům od jk - [4] Doména ne, stránka ano. Je to podnikání...

  • 11. 11. 2007 20:21

    jk (neregistrovaný)

    [4] Doména ne, stránka ano. Je to podnikání založené obecně na zhoršování použitelnosti webu pro lidi - vždyť autor přímo říká, že to je stránka pro vyhledávače, ne pro lidi - kdo na ní pod popisem ve vyhledávači

    "Restaurace Praha | Pražská restaurace, Restaurace v Praze" Restaurace Praha - restaurace v Praze V praze najdete spoustu restaurací, kde si přijdou na své jak nenároční … restaurace praha. » Restaurants in Prague - english version.

    klikne, je zjevně v naprosté většině "napálený" - místo informace o restauracích v Praze se dostane na reklamu "SEO"firmy.

    k obsahu též...
    http://en.wikipedia.org/wiki/Spamdexing

    Samozřejmě, je to nedokonalost vyhledávače, že se stránka tohoto typu dostává na čelní pozice, na druhou stranu, o tom, kdo slabin vyhledávače využívá aby dostal na přední pozice podobné výtvory, si taky nemyslím nic dobrého. Na vyhledávačích závisíme všichni a traviči studní nikdy nebyli oblíbení.

    Že SEO-komunita má vlastní etiku je jedna věc - "profesní etika" zakazuje některé prostředky. Na druhou stranu neuznávám ani "etické prostředky" použité ve prospěch svinstva. A etiku cíle lze snadno posoudit: pokud dělám SEO pro stránky, které bych chtěl z pohledu hledajícího na prvních místech vyhledávání najít, je cíl etický. Pokud "pro vyhledávače optimalizuji" sračky, nepřijde mi to jako slušná práce - byť metody mohou být ok.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).