Hlavní navigace

Názor ke článku Google Knols - konkurence Wikipedie? od Lukas Nevosad - Krome zminenych drobnosti, jako je odmenovani autoru, je...

  • 17. 12. 2007 20:06

    Lukas Nevosad (neregistrovaný)

    Krome zminenych drobnosti, jako je odmenovani autoru, je podle mne nejpodstatnejsi vyhoda to, ze tyto clanky pujdou pouzit jako citace. Wikipedii citovat v odbornych materialech prakticky nezle, u knolu, zvlast kdyz bude autorem nekdo v oboru renomovany, to projde hladce. Google tim zaroven utoci na academic journals, ktere jsou z drtive vetsiny placene a velmi spatne se v nich vyhledava.

    [2] tu editaci chapu tak, ze zmeny pujde navrhnout, ale o tom, jestli se pouziji rozhodne az majitel daneho knolu. To je vcelku inteligentni pristup, u Wikipedie preci jen obcas probublaji nesmysly a chvili trva, nez je nekdo odstrani.

    Otazka je, jak moc budou autori (ti, kteri v oboru neco znamenaji) ty clanky psat - v anglictine asi nebude problem, tam bude jiste velmi dobry motivator AdSense, ale v minoritnich jazycich to nejspis bude bida - par lukrativnich temat se urcite uzivi, ale ten zbytek s jednim ci dvema hledani tydne... Navic je otazka, jestli bude mozne clanky proste prekladat, nebo se budou muset napsat znovu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).