Hlavní navigace

Snadněji publikovat? Bez webhostingu!

16. 7. 2007 23:57 (aktualizováno) Jan Horna

Člověk často podléhá iluzi, že to, co dělá, je nejdůležitější na světě. Velmi často podléhá takové iluzi pracovník v oboru informačních a komunikačních technologií. Pravděpodobně nejsnadněji tomu vábení podléhá člověk, který se živí podnikáním na internetu. Zkuste se zeptat několika lidí, které náhodně potkáte například při procházce hypermarketem, na pohřbu tchýně či na zahrádce u piva, co je to webhosting. Zřejmě se nic nedozvíte. A nebude to vina respondentů.

webhostingu, hlavně toho domácího, se stal závod o gigabajty prostoru, neomezený počet e-mailových schránek a neomezený přenos dat a hlavně o téměř neomezeně nízkou cenu. Naplňování potřeb zákazníka je tak odsunuto na druhou kolej. Zákazník již nechce kupovat produkt, natož aby ho zajímaly ty „gygabajty“. Zákazník chce ukázat světu své digitální fotky z Chorvatska, firma chce prodávat broušené sklo do Japonska a přijímat platby přes PayPal nebo platební kartou nebo třeba odborník – psycholog chce nabídnout na svých webových stránkách virtuální on-line konzultace v oblasti řešení mezilidských vztahů v krizových a neodkladných případech.

Webhosting se tak bude nutně transformovat do funkčního hostingu, který si najde zákazníky i mezi počítačovými neodborníky. Stane se masovou záležitostí, protože uživatel bude zodpovědný pouze za obsah své webové prezentace a ne za technologii, pomocí níž se obsah dostane ke čtenáři – návštěvníkovi webových stránek.

Z „mladého“ hostingu se stane trošku „dospělejší“ hosting webových aplikací. O jakou webovou aplikaci byste měli zájem právě vy? Případně jakou funkci by měly plnit vaše stránky?

Nezbytné P.S. :-) Třeba já na svém blogu nabízím speciální hosting s předinstalovaným systémem pro správu obsahu Wordpress. Jeho výhodou je především jednoduchost a uživatelská přívětivost. Systém neobsahuje zbytečnosti a dá se snadno rozšiřovat o další funkce. Web www-webhosting.cz využívá jeho služeb ;-)

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).