Hlavní navigace

Názor ke článku Žena-in aneb jak se to nemá dělat! od anicka - Já tento server nikdy nesledovala pravidelně, nikdy jsem...

  • 9. 4. 2009 8:58

    anicka (neregistrovaný)

    Já tento server nikdy nesledovala pravidelně, nikdy jsem tam neměla účet... ale už mnoho let jsem se prostě občas podívala, co je nového, co si o tom myslí mé oblíbené přispěvatelky (byla téměř jistota, že jeden z prvních příspěvků napsala Nyotaimori, a že se nad ním umlátím smíchem) a moc se mi to líbilo. Dělala jsem to tak dlouho, že pamatuju i předposlední redesign. Už tehdy to byla změna k mnohem horšímu, ale naštěstí pouze pokud šlo o přehlednost, ty dvě funkce, které jsem doopravdy používala, tam zůstaly.

    No, už tam nejsou. Už tam není ani ta 700 příspěvků dlouhá diskuse, v které se uživatelky dovolávaly toho, aby se s nimi jednalo aspoň trochu slušně. Nikdy tam nebylo ani půl slova od skutečných majitelů serveru, jen klasické příspěvky Vy-víte-koho.

    A podle toho, co se v té diskusi psalo, už tam není ani spousta dam, co tvořily hodnotný obsah toho serveru (protože, přiznejme se, články produkované redakcí stojí až na pár výjimek v posledních letech mnohdy spíš za uplivnutí).

    Kdyby se něco takového stalo v libovolné počítačové komunitě, už dneska někde běží nějaká ta žena-out, uživatelky se pomalu stěhují, zjišťují, že redakční články mohou hravě nahradit blogy co si napíšou samy a je dobře. Leč ženy-in holt nemají ve svých řadách ty hackerky-studentky se spoustou času, které by se o to postaraly. A mně nezbývá než v duchu zalitovat, že na nic podobného už leta čas nemám.

    Jaké z toho plyne poučení? Asi že vydělávat na webdesignu může dneska opravdu každý aniž toho umí víc než být arogantní (že je to hnusné a nepoužitelné může být můj subjektivní názor... ale viděli jste, jak je to pomalé?), a že se čeští zákazníci mají ještě mnoho co učit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).