Hlavní navigace

Snad příjde Vendeta

12. 4. 2010 7:28 webdev

Nebudu narážet na fakt, že mám rád film V jako Vendeta. Neméně pak komix podle, kterého byl natočen. Někde uvnitř doufám, že jednoho krásného dne, přijde ten muž v masce a parlament bude zničen. Bohužel do té doby nás čekají patrně roky útlaku a fašistických praktik. Od „demokraticky“ zvolených vlád.
Ptáte se proč? Protože toto.

V Británii schválili zákon, vedoucí nejen k filtrování internetu, vede i k postihování ISP, kteří na to nebudou chtít přistoupit. Zavádí stav kdy je uživatel pokutován bez podání důkazů. Dokonce jde tak daleko, že umožňuje filtrovat „nevhodný“ obsah.

Zajímavé je i to jak byl zákon schválen (2 hodiny se o něm diskutovalo), byl navržen těsně před rozpuštěním Dolní sněmovny. Tedy před koncem mandátu. Navrhl ho labouristický poslanec a celá labouristická strana ho podpořila spolu s Konzervativci. Aneb těsně než půjdeme domů ještě zatopíme. Za celým zákonem stojí jistý Mandelson. Tedy lord Mandelson. Vtipné je, že Mandelson začal boj proti svobodě na internetu v Bri­tánii hned jak se vrátil ze čtrnácti denní luxusní dovolené. Kterou strávil v  rezidence Nata Rothschilda na Korfu s milionářem Davidem Geffenem. Ten zastupuje vlivné hudební a nahrávací společnosti.

zdroje: ZDE ZDE ZDE

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).