Hlavní navigace

Hej UK! Sigh Hail a rozumíme si!

1. 2. 2011 7:27 (aktualizováno) webdev

Nadpis článku jsem si tak trošku půjčil z filmu Kontakt (po řadě prvočísel začnou mimozemšťané posílat část Hitlerova projevu, což byl první TV vysílaný pořad vůbec, generálové nad tím přemýšlí a vznese otázku jestli to spíš neznamená „Sigh Hail, rozumíme si!“).

Bohužel něco podobného předvedl i Britský soud, který za 15 minut vyřkl 4 měsíční trest nad 19 letým mladíkem, jen proto, že nevydal své heslo, k šifrovaným datům. Mladík byl zadržen už loňského května. V této souvislosti pak zní dost zle to co pronesl detektiv seržant Neil Fowler od Lancashirské policie „Dává to jasný vzkaz těm, kteří se snaží zamaskovat na internetu svoji kriminální činnost.“

Pokud vím tak soud mladíkovi nic nedokázal. Policie ho zadržela na základě udání! Navrh je třeba podotknout, že heslo ani znát nemusel! Takže je nevinný. Pak, ale nechápu jak o něm může policie mluvit jako o kriminálníkovi.

Mimochodem, snad žádný soud na světě (no možná v USA by to klaplo) nemůže chtít po obviněném aby dodával důkazy sám proti sobě. Navíc ještě pod pohrůžkou trestu!

zdroj: Novinky.cz

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).