Hlavní navigace

Vlákno názorů ke článku Bonus.cz - tak trošku levárna krát deset od BONUSEK - Já BONUS hrával, jak začal cca 2 měsíce...

  • 27. 2. 2013 9:13

    BONUSEK (neregistrovaný)

    Já BONUS hrával, jak začal cca 2 měsíce po spuštění. Byla to nádhera. Nebylo tam ještě moc lidí a tak se dobře soupeřilo a bojovalo o zboží. Já osobně jsem do Bonusu vložil 60 000,- a vyhrál zboží za 300 000,- co jsem byl náramně spokojený. A to bylo za dobu cca jednoho a půl měsíce. Pak začli dělat reklamy a lidí rapidně na BONUSU přibylo a vyhrát něco bylo hodně složité. Ale to se dalo vycítit a naštěstí jsem nic navíc neprohrál. Odešel jsem od toho v pravou chvílí. Ze začátku tam byly opravdu suprové věci a až se tam lidé nahromadilí, tak am začli dávat blbosti. BONUS nekritizují. Byl to chytrý tah jak přijít k penězům. Tak asi tak nějak. :-)

  • 19. 1. 2012 10:20

    cendaprnda (neregistrovaný)

    Ahoj všem,

    Pokud nechcete číst celý příspěvek shrnu to v jedné větě na www.bonus.cz nehrajte a běžte si to koupit bude to levnější a bez nervů :-).

    Především bych chtěl upozornit, že tento můj příspěvek se možná bude zdá některým naivní, ale snažil jsme se vše sepsat tak aby to pochopil i ten kdo nikdy na www.bonus.cz nehrál. P.S. Bobo, Andys díky za pochopení :-)

    už jsem tu nějaký příspěvěk k této problematice dal a jen bych chtěl zrekapitolovat to co se na bonusu dělo a děje. Hrál jsme ho aktivně skoro půl roku počet výher si vlastně ani nepamatuju bylo jich opravdu hodně. Hrát jsme začal někdy v prosinci 2009 a hned se mi zadařilo čímž si mě bonus získal.

    Pustil jsem se tedy do hraní, ale ouha první vyhrání bylo opravdu štěstí další výhry už tak slavné nebyly a po 14 dnech jsem zjistil že jsem vlastně šul nul. Tou dobou jsem ale získal i nějaké zkušenosti o tom s jakýma nikama radši nehrát i to jaká strategie je nejúspěšnější. Navíc jsme se patrně začali s některýma hráčama vzájemně respektovat a nelezli si do aukcí. Standardní model aukce byl ze startu dát na plácandu 200 bonů a pokud to nevypadlo, kašlat na to. Sice člověk prohrál 1000,- ale tato strategie slavila v cca 60% úspěch = člověk takto odehrál 10 aukcí a 6 jich vyhrál (samozřejmě byla hloupost toto aplikovat na malých věcech ale herní konzole takhle padali jako hrušky :-) - výsledek ? Za cca 10 tisíc bylo zboží za 30 tisíc - no nádhera.

    A tak jsem si hrál a vyhrával až do května 2010. Pak se ale začalo dít něco zvláštního objevil se nik baanzai, farfalla, babybox a postupně další a další. Tyhle niky hráli něco úplně jiného hráli na cca 5 - 4 sekundě a to i několik dní. Bylo mi jasné že se jedná o někoho kdo není z masa a kostí i když jsem si říkal, že se možná jedná o skupinku uživatelů, která prostě jen chce hrát jinak. No nelenil jsem a na koleně spíchnul soft co uměl také házet na 5 - 4 sekundě a tak se jelo na vlně úspěchu dál :-) a to asi do září 2010 ale vyhrávat bylo postupně čím dál těžší protože těhle lidí co házelo spodky bylo víc a víc a aukcí bez nich běželo už jen pár denně. Dělal jsme si jejich seznam, protože s nima prostě nemělo smysl hrát. Nejdřív byly na zlatých a diamantových aukcích, pak obsadili vše nad 5000,- no a od září už byly i na věcech nad 500,-. I jejich neporazitelnost se postupně měnila ze začátku se snima dalo hrát stylem počkat až se aukce "zaplatí" a pak většinou odpadli a bylo možné ji vyhrát, nicméně i to se změnilo a strop mají někde na trojnásobku ceny :-).

    A tak jsem prostě přestal hrát - 14 dnů jsme z bonusu dostal zpět jen to co jsem investoval a ty nervy mě za to už nestáli :-) - holt jsme si říkal ok ustoupíme pružnějším a organizovanějším - mnozí mě to asi nebudou věřit ale já BONUS nehrál pro peníze nejkrásnější pocit pro mě bylo zelené tlačítko VYHRÁL JSTE !!! :-) i když je pravda, že hromadu věcí co jsme na bonusu vyhrál (křovinák, sekačku, konzole všechy výrobců, notebooky a další elektroniku) do dnes využívám a mám z těch věcí radost.

    Po cca půl ročním půstu jsme se na bonus šel znova podívat a nutno říct že jsem pomalu přestal chápat, průběh aukcí se od dob jeho vzniku úplně změnil. Na každé a to i na zlatu za 100,- sedí nějakej spodkař (často z mého starého seznamu) a dřepí tam až do padnutí - dokážu se vžít do hráče a i já některou věc 2x přeplatil jen abych aukci vyhrál a ukázal ostatním kdo je tady pánem, ale tady už něco začínalo smrdět.

    Sjel sjme aukce zpětně a vypadnul mi krásnej seznam niků je jich momentálně 142 :-). Které hrají naprosto stejně a spolu se v aukci nepotkávají. Zajímavé je i to, že tyto veleúspěšné niky vyhrají vždy 3 aukce po sobě a pak se třeba 14 dnů neobjeví. Ukažte mi prosím hráče, kterej vyhraje IPHONE za 300,- (včetně bonů), a apk jde hrát o zlato za 300,-. To vše jen potvrzuje teorii o tom že existuje nějaký počet niků (já jich eviduju 142) které někdo ovládá. Prostě naloguju nik pustím tam automat na spodek (ten soft jsem si vyrobil asi za 2 hodiny včetně odladění) a nechá to běžet a aukci vyhraje tak ho poštve na další dokdu nedosáhne limitu 3 výher. Pak se naloguje další nik a takto pořád dokola. S cca 5 notebooky jste takto schopni ovládnou celý bonus :-).

    MÁ TO ALE JEDEN HÁČEK

    Ze začátku bylo možné mít 2 niky na domácnost. Ze začátku mě to stačilo a 6 výher týdně bylo OK. Jenže pak začali otravovat kamarádi hele já bych potřeboval PSPčko, já mobil atd. Tak jsme založil niky i na příbuzenstvo :-) - ve špičce se jednalo až o 6 niků které týdně vyhrávali po 3 výhrách :-). Jenže pak přišel bonus s omezením jednoho účtu na domácnost a začali problémy. Bonus totiž hlídal IP adresy připojení - řešilo se to mobilním operátorem a tím že se člověk odpojil a připojil a IP adresa byla hnedle jiná :-), pro jistotu jsem i čistil cookies a další svinstvo. Jendou jsem na to ale zapomněl a rázem mě byl bloknutej účet. Proběhlo to velmi rychle. pravděpodobně jsme byl v jejich hledáčku a tak jen čekali až budou mít důkaz. Přece jen jsme pro ně nebyl zrovna rentabilní klient :-).

    A v tom je zakopanej pes :-)

    Kontaktoval jsem Bonus s následující otázkou:

    Jak je možné že se točí tak velké množství niků, které se evidentně znají protože proti sobě nejdou a přesto je BONUS nezablokuje. Není přece možné vyrobit 142 adres kam budou výhry odesílané.

    Odpověď byla že je vše v pořádku :-)

    A teď to co se mi honí hlavou pokud je tedy vše křišťálově čisté

    1. Bonus tuto skupinu toleruje, přestože ho vysávají na maximum. Zkuste si projít ukončené aukce v rámci jednoho týdne sečtěte bony vynásobte 8,- (a to prosím ani tolik bony nestojí) pak vemte výhry (ceny výher jsou samozřejmě nadsazené, ale pokud vyjdete z cen na zboží.cz tak se dostananete na jejich nákupku (+/-5%) a vyjde Vám že týdně by týdění ztráta byla provoz bonusu jen na výhrách stál okolo 20 - 60 tisíc. Nenašel jsem ani jeden týden kdy by byla ztráta menší jak 20 tisíc. K tomu přičtěte operátora co tam sedí (i když je pravda, že poslední dobou tak často nikdo není) a vyjde Vám že tento projekt sežere cca 100 tisíc měsíčně a negeneruje žádný zisk

    2. Na infolince mě řekli, že ztráta jim nevadí, že s tím počítají a že se jedná o dlouhodobý projekt. Pokud se podívám na leden 2009 kdy běželo i 12 aukcí v limitu do 30 sekund a přihazovalo cca 30 lidí a teď často žádná a přihazují jen spodkaři a občas nějakej chudák naivní :-( tak se jim ta dlouhodobá strategie nějak nedaří protože lidí co bonus hraje je míň a míň

    3. Fotky výherců které ukazovali skutečné hráče zcela zmizeli - blog je taky totálně mrtvej, nikdo se o to nestará což opět nenasvědčuje že by se jednalo o kvetoucí byznys

    Pokud by to vše bylo opravdu křišťálově čisté v tom případě bych chtěl manažera takového podniku osobně poznat :-).

    Vychází mě z toho jediné skupina 142 niků nejsou vyloženě roboti, ale o brigádníky, kteří sedí někde v Aši a obsluhujou přihazování - myslím že si provozovatel nedovolí toto dělat přímo v systému :-), jen nechápu jak by obhájili neodesílání výher ale i to by se dalo nějak pořešit.

    Je tu ještě jedna možnost kterou nelze vyloučit a to že se jedná o pračku peněz. Ty se nalévají z jedné strany do BONUSU a z druhé strany formou výher proudí na jedno místo k dalšímu prodeji - v ČR bych se nedivil už ničemu.

    Pro mě osobně je vztah k Bonusu rozpoluplný. Rozjezd měl skvělěj investoval v prvním půl roce určitě velkou částku - reklama na seznamu, v metru, natočenej klip a počáteční investice do výher, musel stát několik milionů. Zhruba v prosinci 2009 byl bonus opravdu výdělečný projekt, odhadem se muselo jednat o 200 - 300 tisíc. Pak ale přišel prudký pokles od cca února 2010 se začal zisk propadat až se dostal do červených čísel (v té době mě bonus opravdu hodně zajímal a statistiky jsem vedl velmi zodpověďně, ono se to vyplácelo s ohledem na další aukce, protože člověk věděl kdo a jak hraje) a cca od května přišel nástup spodkařů - náhoda ? Podle mě nutnost - počet hráčů se snižoval nikdo proti sobě moc nehrál a tak se objevily spodkaři nejdřív na nejdražších postupně ale na všem. Pokud se to vezme v globálu ČR asi není opravdu dost velký trh na provozování penny aukcí - Boom proběhnul právě díky Bonusu, který jako jediný masivně investoval v roce 2010 ale funční už není žádný.

    Bonus sice funguje, ale o tom že na něm vyhrajete si nechte jen zdát :-) nebo si připravte prkenici nebo spíš kreditku protože ta výhra bude sakra drahá :-)

  • 7. 10. 2009 16:55

    Frantisek Fuka (neregistrovaný)

    Ta pravidla jsou predem jasne vysvetlena. Pokud je tohle podvod, pak Sportka je mnohem vetsi podvod, protoze tam hrac svoji sanci nemuze (na rozdil od Bonus.cz) nijak ovlivnit. Jinak na podobnem principu jako Bonus.cz funguje nekolik ceskych serveru a mnoho zahranicnich, a to dost dlouho.

    BTW, "zvysi" ma byt tvrde Y, stejne tak "hry vedlY"...

    btw. - opraveno

    Ano jsou znama, ovsem nemuzu souhlasit s tim ze znamost pravidel zarucuje, ze vec je koser. Srovnani se sportkou je podle me zcela spatne. U sportky je jasne dany limit a cas. Tady diky systemu neni ani limit ani cas nijak omezen. Pokud by chtel provozovatel tehle "hry", na kterou se patrne ani nevztahuje zakon o sazkovych kancelarich (nebo jak se to menuje) muze podvadet a nikdo to nikdy nepozna.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).