Hlavní navigace

Názor ke článku Android, iPhone a Windows Mobile, tři kohouti na smetišti od Martin - Android má bohužel stejný problém jako WM. Vysoká...

  • 18. 8. 2009 10:48

    Martin (neregistrovaný)

    Android má bohužel stejný problém jako WM. Vysoká rozmanitost zařízení. Který vývojář se s tím bude patlat?

    Oproti tomu iPhone má jedno rozlišení, jeden hardware, jednoho totalitního vládce. Když vyjde nové zařízení, všechna stará jsou označena za zastaralá a apple-ovce to bere, protože je zvyklá. Nové aplikace postupně přestanou staré zařízení podporovat a je to.

    Pozor tady je narozdil od Wm jeden podstatny rozdil. u WM se to pise na system, ktery ma sam o sobe problemy s jinym rozlisenim a ma zcela nedoresee GUI. Zatimco Android pocita s rozlisenim mnohem vetsim a nema s nim jediny problem. Navic aplikace napsane pomoci volne dostupneho SDK jsou prenositelne. Androdi bez problemu fungujei na Asusu EEE ;-).

    S tou svobodou to také není tak jednoznačené. Češi například stále nemůžou kupovat aplikace na marketu a kdoví kdy se to změní. Také jak už zmínil předřečník, první uživatelé T-mobile G1 byli napáleni, nainstalují si pár aplikací a dojde interlní paměť, na SD kartu nic instalovat nejde. Nový systém také nebude pro ně.

    Apple navíc naslouchá lidem a v novém iPhonu vychytali všehny hlavní mušky. Navíc naslouchají i vývojářům (funkce dokupování přímo z aplikací). Navíc dokázali nalákat masy vývojářů, na iPhone vycházejí super aplikace a super hry, které bohužel na androidu pořád nejsou a možná nebudou (protože portovat céčko do objectiveC je řádově jednodušší než do javy).

    Souhlasim, ale aplikace nejsou problem, uz dnes existuje hodne aplikaci pro Android, ktere jsou velice podarene. Oproti iPhone je pak vyhoda v tom, ze muze byt silnejsi HW atd.

    Takže první je dnes jasně iPhone, pak snad Android, který možná ještě něco ukáže a na konci jasně mrtvá WM. Jinak sám mám G1 kvůli tomu, že nesnáším Apple totalitu.

    Myslim ze Andorid ma do budoucna lepsi vyhlidky nez iPhone. Prave snazsi rozsiritelnosti a moznosti levnejsich zarizeni.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).