Hlavní navigace

Atlas umí pobavit

12. 9. 2007 23:55 vir

Když se někomu nedaří, může udělat různé věci. Jedna z nich, nalepit se na úspěšnější. Atlas se právě o něco podobného pokouší. Když mu nešlo vyhledávání, domluvil se se Seznamem. Když mu nejde zpravodajství, koupí domény, které aspoň trochu připomínají známější konkurenty.

Zvláštní způsob. Jestli je to myšleno jako recese, pak dejme tomu. Pokud ale jako parazitizace na cizí značce, pak je to spíš trapná záležitost, když ne něco horšího. Ale spíš je to jenom trapné, stačí se podívat na zdůvodnění, které tomu dává sám Atlas. „Již delší dobu jsme hledali na českém internetu zajímavé projekty, které by rozšířily portfolio našich služeb. Proto jsme se rozhodli pro koupi idneska.cz a ihnedka.cz,“ aspoň tak se to píše v tiskové zprávě. No, jestli tohle má být výsledek dlouhého hledání zajímavých projektů, tak v Atlasu jsou na tom ještě hůř, než se zdálo.

Ale to není všechno, Atlas prý chystá další „akvizici“, chtějí koupit doménu zastarale.cz. V případě Atlasu je to asi skutečně správná cesta. Sám tomu říká „potvrzení razantního nástupu“. Spíš to ale vypadá na hodně razantní sestup… Takový Mamlas.cz.

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).