Hlavní navigace

Zakázat reklamu

21. 10. 2007 21:48 (aktualizováno) tester

Večer jsme se dívali na film a pak šli všichni až na mě spát. Před vypnutím počítače jsem se ještě podíval na aktuálně a myší zavadil o zákeřný flash. Subwoofer zaduněl, už ani nepamatuji co mi ten mužský hlas sděloval, že si mám pořídit za bankovní produkt Co nejrychleji jsem vypnul zvuk. Co tam ještě děláš, ozvalo se z vedlejšího pokoje. Odstraňuji virus jsem odpověděl a šel jsem hledat vhodný addons pro firefox.

Nejprve jsem stáhl Adblock Plus, ale vzápětí jsem zjistil, že je to zbytečně složité a linky na reklamy mají příliš mnoho proměnných parametrů. Tak jsem se zaměřil pouze na zablokování zákeřných flash. Stáhl jsem si flashblock a byl jsem spokojený.

Vzpoměl jsem si na článek, který jsem nedávno četl, jak se někdo bouřil proti tomu, že je možné vůbec blokovat reklamy. Vždyť z toho ty stránky žijí. Dokonce snad v byla Americe nějaká žaloba na firefox. To chápu a nikdy jsem reklamu nezakazoval. Jenže neumím vypnout zvuk z webovek a věřím, že to nebude zas tak jednoduché, tak jsem radši odstranil příčinu. Domnívám se, že stejně tak, jak se příliš neujaly webové stránky s hudbou na pozadí, tak brzy móda mluvených reklam opadne.

Jeden z důvodů proč jsem proti nechtěnému zvuku je tento. Obrazovka má dva rozměry a tak se tam v jednu chvíli naskládá reklama i text. U zvuku je pouze jeden rozměr v čase a tak, když mi někdo začne mluvit do mé oblíbené skladby, tak se mé ucho nepodívá jinam. Takže pochopte to Vážení inzerenti, ode dneška máte o jednoho diváka vašich výtvorů méně. Dokonce i vy, co máte flash bez zvuku. To už si musíte vyřídit mezi sebou.

Jak blokujete reklamy?

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).