Hlavní navigace

Kletba na zákonodárce

5. 5. 2009 16:14 tester

Aneb jak jsem přišel svou blbostí o cca 50 tisíc. To jsem byl ještě OSVČ jako vedlejšák a na žl. velkoobchod jsem nakoupil zboží. Světe div se, skončil jsem podnikání se ztrátou v roce 2007. Loni jsem však zboží bez zisku prodal a ouha. I když finančák mi umožnil strátu odečíst a dostat se zpět na sympatickou nulu. Tak sociálka a zdravotní už takto logicky nepostupují. Takže jsem ze své nuly, zaplatil 50 tisíc doplatek na sociální a zdravotní. Jak se říká neznalost zákona neomlouvá, ale stejně, připadám si dosti bezmocný proti těm zvednutým rukám poslanců a úředníků, kteří nastavili takováto pravidla, která neumožní OSVČ zohlednit investice (narozdíl od právnické osoby). Teď už vím, že jako OSVČ investovat je přísně zákázáno, ale potřeboval jsem si trochu ulevit, tak to zkouším tímto textem a cítím, že je to malinko lepší.

Online kletba:

„Proklínám tímto všechny zákonodárce, kteří ať už vědomě či nevědomě zvedli ruku pro toto pravidlo. Tato kletba všem zúčastněným způsobí těžkou nemoc, která může být pro některé z nich až smrtelná. Tato nemoc, kterou jim touto kletbou hodlám přivolat je nevyléčitelné svědomí.“

Tato kletba vejde v platnost 6.6 v 6 hodin ráno roku 2009.

Naši zkorumpovaní politici si asi neuvědomují, že někdo může mít ztrátu z podnikání, protože přeci stát platí jejich spřízněné firmy vždy dobře. Ale rozhodně nechci si nějak stěžovat na úředníky z ČSSZ a VZP, kteří jednali velice ochotně a snažili se co mohli, ale zákon je zákon. Pro nás ostatní bohužel platí.

Sdílet

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).