Hlavní navigace

Názor ke článku Blíží se otevření MS Windows? (pokračování) od QT - Nesouhlasím ani s požadavky na Český Telecom, ale...

  • 27. 1. 2006 17:12

    QT (neregistrovaný)

    Nesouhlasím ani s požadavky na Český Telecom, ale je to nicméně jiná situace - často totiž nemůžete využít jiný drát než ten od Českého Telecomu, protože tam úřady nepovolí kopnout do země a stejně tak jsou státem regulované frekvence, stejně jako vstup do oboru (potřebujete licenci).
    Ale na software žádnou licenci nepotřebujete. Microsoft si lidi kupují nebo kradou, tak to asi znamená, že to chtějí (to že to nechce ajťák ve firmě, přestože to chce šéf je vedlejší, nejsou to jeho prachy a když šéf neposlouchá v takové otázce svého ajťáka, tak je to jeho problém, nicméně platí to z firemních peněz a má k tomu pravomoc).
    Kdo software od Microsoftu používat nechce, tak nemusí. Může si nainstalovat téměř plnohodnotnou náhradu (to téměř píšu proto, protože Linux mám na instalovaný a zatím na něm neumím pracovat tak, abych byl stejně produktivní jako s XP a nemám čas hledat někde nějaká šílená nastavení nebo se učit programátorskou logiku, já jsem uživatel a XP mi vyhovují). Takže Microsoft je nejpoužívanější, ale nikdo nikoho nenutí jeho software používat. Ať někdo přijde s něčím lepším a přesvědčí uživatele, že je lepší.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).