Hlavní navigace

Názor ke článku Jak nás málem ojebali o firmu českým právním systémem od Petr S. - Naprosty nesmysl. Podle Vas tedy maji "socky" pravo...

  • 6. 7. 2011 22:53

    Petr S. (neregistrovaný)

    Naprosty nesmysl. Podle Vas tedy maji "socky" pravo na cizi penize? Dle meho nazoru maji tyto "socky" pravo na to seznamit s tim co je ceka, co je nemine a jakym zpusobem dany dluh bude splacen, vymahan atd.

    Bankovni ci nebankovni instituce a jedinci by nemeli byt regulovani z jednoho prosteho duvodu - jde o jejich penize a jejich nastaveni uroku a sankci podleha schvaleni dluznika. Nelibi se mi to? Nepristoupim na to. Je to velmi jednoduche.

    Regulace je v dnesni dobe bohuzel nutne zlo, jelikoz spoustu veci bez ni lze jen tezko resit - lichva, externality vseho druhu, prerozdelovani a mnoho dalsich. Pisi zamerne zlo, jelikoz jsem zastancem trhu se vsemi jeho nedostatky. Prebujela regulace nas vraci zpet. Tvrdte si tu jaky jsem gauner nebo lichvar, pracovnik te ci one banky, pro me za me klidne i sprosta kapitalisticka svine, ale vyse uvedene je holt muj nazor.

    Pokud mi vitr odfoukne strechu mam nekolik moznosti jak nastalou situaci - po financni strance - resit. Zvolim-li spatne, IMPERATIV MUSIM nest nasledky.

    Tim ovsem nechci rict, ze zdejsi (a koneckoncu pravdepodobne kdekolivsi) pravni system neni prasecina. Pravo a zakon zejmena by MEL BYT naprostym moralnim minimem. To, aby tuto funkci opravdu plnil, ale nikdy nikdo nezajisti.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).