Hlavní navigace

Názor ke článku Jak nás málem ojebali o firmu českým právním systémem od P.F. - Vyhoďte právníka, protože Vám nedokázal vůbec pomoci a...

  • 27. 6. 2011 23:07

    P.F. (neregistrovaný)

    Vyhoďte právníka, protože Vám nedokázal vůbec pomoci a ještě vám nakecal bludy:
    1) "A že máte datovou schránku? Serepes." - Ano, úřad si to může dovolit, ale to Vám dává do rukou zbraň, viz další bod.
    2) "Úřad vám to do ní sice má poslat, ale když to neudělá, serepes." - Nesmysl. Pokud uplatní fikci doručení (tj. nebylo převzato) a Vy máte DS, je v prdeli ouřada, protože mu můžete shodit jakékoliv rozhodnutí, které se zpravomocňuje doručením účastníků rozhodnutí/řízení. Pokud to ouřada neuzná, soudy to dělají rychle (osobní zkušenost), protože zákon hovoří jasně.
    3) "Jenže Pan právník měl navrch. Soudit se, by bylo na léta, firmu bychom s tím položili" - V tomhle vidím problém. Buď je právník totální jeliman nebo je tak vychcanej, že vás vmanévruje do pocitu, že všechno je v prdeli, najednou objeví někdo, kdo za půlmega vás z toho dostane, vy to budete naráz vidět jako spásu a dáte půlmego s pocitem, že vás vlastně zachraňuje a vy nevidíte ty hovna na svých hlavách, že si s vámi vlastně vytřel svůj zadek.
    Takže shrnuto, společník udělal chybu a vy v rámci jeho záchrany jste se nechali napálit nějakým vychcánkem. Fikce doručení za to ani nemůže...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).