Hlavní navigace

Názor ke článku Jak nás málem ojebali o firmu českým právním systémem od P.F. - Nějak blbnete. Mám blízko k exekutorům (IS), zároveň...

  • 27. 6. 2011 22:31

    P.F. (neregistrovaný)

    Nějak blbnete. Mám blízko k exekutorům (IS), zároveň mám DS pro úřady, takže z mého pohledu:
    1) Pokud máte DS, dle zákona musí úřady doručovat buď do DS nebo osobně. A teď pozor! Pokud Vám zašlou papírovou zásilku a Vy podepíšete převzetí, tak sice ouřada porušil zákon, ale doručení je platné, protože jste měl možnost se se zásilkou seznámit. Pokud ale se zásilka vrátí (protože jste nepřevzal), nelze uplatit fikci doručení! Takže pokud fikci uplatní a Vy máte DS, tak (neoprávněnou) fikci doručení velmi snadno napadnete a úřad (exekutor) má smůlu, soud mu doručení během minuty shodí ze stolu.
    2) To, že máte DS a úřady Vám doručují papírově, má svojí velkou výhodu. Zásadně nepřebírám papírové úřední zásilky, zásilka je po 2 týdnech stejně hozena do schránky (já se s ní seznámím) a ouřada uplatní fikci doručení. No a teď nastává ta sranda. Nechám ouřadu v tom, že může pokračovat (uplatní fikci doručení) a pokud v dalším kroku vydá rozhodnutí, které je proti mě (resp. se mi nelíbí), tak si co nejdéle počkám, co to jde a pak napadnu rozhodnutí z důvodu nesprávného (ne)doručení a než se rozjede opětovná mašinérie, tak dojde třeba k promlčení. A teď si představte, že oni se nedokáží poučit a dělají to takhle opakoveně (zdravím úředníky Plzně!).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).